Επένδυση «μαμούθ» της Microsoft στην Ελλάδα ανακοινώνει η κυβέρνηση

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής αναμένεται να την ανακοινώσουν τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith.

Μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, αναμένεται να ανακοινώσουν, αύριο, Δευτέρα από το Μουσείο της Ακρόπολης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Η προστιθέμενη αξία της επένδυσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αναμένεται να αγγίξει το ένα δισ. ευρώ, ενώ αφορά στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Οι νέες δραστηριότητες της Microsoft αναμένεται να έχουν έδρα στην Αττική.

Σημειώνεται ακόμη πως η τελική απόφαση της Microsoft, με την οποία επέλεξε την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, ελήφθη πριν δύο εβδομάδες σε συνέχεια συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το γραφείο του Πρωθυπουργού, το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, το υπουργείο ανάπτυξης και σε στενή συνεργασία με το επιτελείο της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.



via Ειδησεις https://ift.tt/34mme6x
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη