Τουρκία: Κλιμακώνει την ένταση, μετά το Oruc Reis και το Kanuni στο Καστελόριζο

hurriyet

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία, καθώς έστειλε μέσα στη νύχτα το Kanuni μαζί με το Oruc Reis στο Καστελόριζο.

Σα να μην έφτανε η παρουσία του Oruc Reis στην θαλάσσια περιοχή κοντά στο Καστελόριζο, μέσα στη νύχτα έδωσε στίγμα ακόμα ένα πλοίο της γειτονικής χώρας.

Ο λόγος για το Kanuni, το πλωτό γεωτρύπανο που έκανε την εμφάνισή του, έχοντας αποπλεύσει το πρωί από το λιμάνι Tasucu, στην επαρχία της Μερσίνης.

To Kanuni, είναι το τρίτο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο μετά το Fatih και το Yavuz και ταξίδεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα έχοντας κλειστό το σύστημα προσδιορισμού θέσης.

Την ίδια ώρα, το Oruc Reis έχει κινηθεί αρκετά δυτικότερα από το Καστελόριζο και κινείται στην περιοχή νότια της Ρόδου και της Καρπάθου.

Η Τουρκία μπλόκαρε επί 20 λεπτά το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια!

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, βάζοντας στο στόχαστρό της αυτή τη φορά το κυβερνητικό αεροσκάφος, που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κυβερνητικό Εμπραέρ απογειώθηκε από τη Βαγδάτη με προορισμό την Αθήνα, μεταφέροντας τον Νίκο Δένδια στην Ελλάδα, μετά την επίσκεψή του στο Ιράκ.

Οι κυβερνήτες είχαν λάβει τις προβλεπόμενες άδειες από τις τουρκικές αρχές, ωστόσο την ώρα που το αεροσκάφος έφτανε στα σύνορα Ιράκ - Τουρκίας, οι Τούρκοι αρνήθηκαν να εγκρίνουν την άδεια υπέρπτησης που είχαν ήδη δώσει.

Το αποτέλεσμα ήταν το αεροσκάφος με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να κάνει κύκλους πάνω από την περιοχή για περίπου 20 λεπτά, όσο διαρκούσαν οι «έντονες επικοινωνίες», σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, των κυβερνητών του αεροσκάφους με τις τουρκικές αρχές.



via Ειδησεις https://ift.tt/378S2yO

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη