ΝΔ: Τι συμβαίνει με το εργοστάσιο της Pitsos στην Ελλάδα

Photo: eurokinissi

Η ΝΔ εξηγεί τι συμβαίνει με το εργοστάσιο της Pitsos που κλείνει στην Ελλάδα και κατηγορεί για fake news τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Διευκρινίσεις για το τι συμβαίνει με το εργοστάσιο της Pitsos στην περιοχή του Αγ. Ιω. Ρέντη δίνει η ΝΔ.

«Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας έδιωξε την Pitsos από την Ελλάδα» είναι -σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα- η βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και των υποστηρικτών του στα social media.

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΜ έχει στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντάς του να παρέμβει ώστε να μην κλείσει το εργοστάσιο της BSΗ/Pitsos στην Ελλάδα και μεταφερθεί η παραγωγή στη γειτονική Τουρκία όπου ο γερμανικός όμιλος διατηρεί μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Η ΝΔ διευκρινίζει ότι η απόφαση του γερμανικού ομίλου να μεταφερθεί εκτός Ελλάδας το εργοστάσιο της Pitsos «είναι δεδηλωμένη ήδη από το 2017 και ειλημμένη ουσιαστικά πολύ νωρίτερα, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Τσίπρας».

«Η αντίστροφη μέτρηση για την Pitsos ξεκίνησε το 2011, όταν ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας, προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να μπλοκάρει μέσω του δημοτικού συμβουλίου την ανέγερση του εργοστασίου σε έκταση που είχε αγοράσει από το 2009 η εταιρεία. Τότε, η Pitsos ξεκίνησε τη σταδιακή μεταφορά των παραγωγικών δραστηριοτήτων της σε Τουρκία και Πολωνία» προσθέτει.

Μάλιστα, γνωστοποιεί ότι την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Pitsos τού είχαν στείλει δύο φορές επιστολή, χωρίς όμως ποτέ να λάβουν απάντηση.

«Στην τελευταία πράξη αυτής της αποχώρησης ο πρώην πρωθυπουργός είχε λάβει δύο φορές επιστολή από τους εργαζομένους του εργοστασίου, στις οποίες τον ενημέρωναν αναλυτικά για τις αποφάσεις του ομίλου, χωρίς ποτέ να απαντήσει. Η τότε κυβέρνηση αδράνησε και αδιαφόρησε ακόμη και την ύστατη στιγμή και ως εκ τούτου η κατάσταση κατέστη μη αναστρέψιμη πολύ πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία» τονίζει η ΝΔ.

ΝΔ για εργοστάσιο Pitsos στην Ελλάδα: Η ατάκα του Γιώργου Σταθάκη και τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι ξεκάθαρο επομένως, ότι οι λόγοι της οριστικά προαναγγελθείσας από το 2017 μεταφοράς του εργοστασίου εκτός Ελλάδας ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση. Ο κ. Σταθάκης, εξάλλου, ως υπουργός Ενέργειας της κυβέρνησης Τσίπρα είχε δηλώσει τότε ότι "το κλείσιμο της Pitsos δεν δείχνει κενό εμπιστοσύνης στην Ελλάδα αλλά αποτελεί μέρος αναδιάρθρωσης της πολυεθνικής που το ελέγχει"» αναφέρει επίσης και υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί fake news για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Αντί να απολογηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις διαχρονικές του ευθύνες ως σταθερός πολέμιος κάθε επένδυσης, αντί να απολογηθεί στους εργαζόμενους της εταιρείας για τις θέσεις εργασίας των οποίων νοιαζόταν τόσο πολύ που δεν δέησε καν να τους απαντήσει, έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο μέσω fake news, επιχειρώντας να συνδέσει την απόφαση του 2017 για αποχώρηση της Pitsos και την παγκόσμια ύφεση του 2020 με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών στη χώρα μας. Μέσα στην πίεση και την αμηχανία του, νομίζει πως έτσι θα θολώσει την πραγματική εικόνα σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων» τονίζει η ΝΔ.

Και ξεκαθαρίζει ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις επενδύσεις που δεν έφερε στην Ελλάδα την περίοδο που ήταν κυβέρνηση, η ΝΔ έχει ξεμπλοκάρει μεγάλα αναπτυξιακά έργα, προσελκύοντας παράλληλα νέες επενδύσεις από κολοσσούς όπως η Microsoft, η Pfizer, η Cisco και η TeamViewer.

«Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν viral τα προηγούμενα χρόνια, αδυνατώντας να κατονομάσουν μια επένδυση που έφεραν επί των ημερών τους. Αντίθετα, μέσα σε ένα έτος και σε συνθήκες παγκόσμιας ύφεσης η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεμπλόκαρε όλες τις πολύ μεγάλες επενδύσεις, ξεκίνησε τα έργα στο Ελληνικό, ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό για το Καζίνο, έφερε νέες επενδύσεις από κολοσσούς όπως η Microsoft, η Pfizer, η Cisco, η TeamViewer και πολλές άλλες, προσέλκυσε δεκάδες εμβληματικές επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον τουρισμό, ενώ προχώρησε δυναμικά τόσο στο κομμάτι της αναγέννησης της αμυντικής μας βιομηχανίας όσο και σε αυτό των υποδομών» καταλήγει η ΝΔ για το εργοστάσιο της Pitsos και τα όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος φταίει που κλείνει.



via Ειδησεις https://ift.tt/3lPnXbs

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη