Δερμιτζάκης για θάνατο εθελοντή: Έλαβε placebo και όχι εμβόλιο κατά του κορονοϊού

pixabay

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μίλησε σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης για τον θάνατο εθελοντή που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Δεν έχει σχέση με το εμβόλιο του κορονοϊού ο θάνατος εθελοντή της AstraZeneca. Ο άνθρωπος αυτός ήταν στην ομάδα που χορηγήθηκε το placebo» ανάφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, το οποίο βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ο εθελοντής που πέθανε ήταν Βραζιλιάνος.

«Η κλινική δοκιμή του εμβολίου της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στη Βραζιλία θα είχε διακοπεί αν ο εθελοντής ο οποίος απεβίωσε μετείχε στο ενεργό σκέλος της», ανέφερε πηγή με γνώση της κατάστασης σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Το Bloomberg μετέδωσε επίσης ότι ο εθελοντής δεν είχε λάβει το πειραματικό εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό. Οι συμμετέχοντες στις δοκιμές πως δεν γνωρίζουν σε ποια ομάδα ανήκουν, αν δηλαδή λαμβάνουν το εμβόλιο ή ένα εικονικό φάρμακο.



via Ειδησεις https://ift.tt/3kjY3MZ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη