To κοκτέιλ αντισωμάτων που «έσωσε» τον Τραμπ μείωσε τις επισκέψεις στο νοσοκομείο

PIXABAY

Το αντι-SARS-CoV-2 κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έχει μειώσει σημαντικά τις ιατρικές επισκέψεις σε περιπατητικούς ασθενείς με COVID-19. Η κλινική δοκιμή φάσης 2/3 συνέδεσε το REGN-COV2 με μείωση 57% στις ιατρικές επισκέψεις που σχετίζονται με τη COVID- 19 τις 29 ημέρες μετά τη θεραπεία. 

Πρόκειται για το κοκτέιλ αντισωμάτων που έλαβε ο Ντόναλτ Τράμπ όταν νόσησε από κορονοϊό και αναγνώρισε δημόσια ως μία από τις θεραπείες που τον βοήθησαν να ξεπεράσει τη νόσο.

Πριν από ένα μήνα, η Regeneron μοιράστηκε δεδομένα για τους πρώτους 275 ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση, η οποία παρείχε τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία ότι REGN-COV2 μειώνει το ιικό φορτίο, έδωσε τη δυνατότητα στη Regeneron να υποβάλει αίτηση στον FDA για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης. Τώρα, η Regeneron έχει μοιραστεί δεδομένα για επιπλέον 525 ασθενείς για να διευκρινίσει περαιτέρω την επίδραση του REGN-COV2 στο ιικό φορτίο και τα κλινικά τελικά σημεία.

Το κύριο καταληκτικό σημείο εξέτασε τη μέση ημερήσια μεταβολή του ιικού φορτίου μέχρι την Ημέρα 7 της δοκιμής. Η επίδραση ήταν ιδιαίτερα έντονη κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε ημερών της δοκιμής, κατά τη διάρκεια της οποίας η Regeneron συνέδεσε το REGN-COV2 με δεκαπλάσια μείωση του ιικού φορτίου. Μικρότερη, αλλά ακόμα στατιστικά σημαντική διαφορά παρατηρήθηκε σε ασθενείς με όλα τα επίπεδα ιικού φορτίου κατά την έναρξη.

Τα αποτελέσματα αυτά επικυρώνουν τα προκαταρκτικά ευρήματα που δημοσίευσε η Regeneron πριν από ένα μήνα. Εκείνη την εποχή, ο αριθμός των ασθενών που είχαν νοσηλευτεί ή είχαν ζητήσει επισκέψεις επειγόντων περιστατικών, επείγουσας περίθαλψης ή τηλεϊατρικής για COVID-19 ήταν πολύ μικρός για να επιβεβαιώσει την επίδραση του REGN-COV2 σε αυτό το κλινικό καταληκτικό σημείο.

Ποιες ομάδες πληθυσμού είχαν μεγαλύτερο όφελος



via Ειδησεις https://ift.tt/3mBQ1Qd

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη