Τέσσερα τα κρούσματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» - Δεν έγιναν τεστ σε όλους λέει ο Γιαννόπουλος (vid)

Eurokinissi

Τρία παιδιά και μία εργαζόμενη διαγνώστηκαν με κορονοϊό στο «Χαμόγελο του Παιδιού» σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού, Κώστα Γιαννόπουλο.

O Κ. Γιαννόπουλος εξήγησε πως στις 27 Σεπτεμβρίου, ένας 17χρονος εμφάνισε 38,6 πυρετό με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να μπει σε καραντίνα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο γι' αυτόν τον σκοπό. 

Άμεσα ζητήθηκε από τον ΕΟΔΥ να μεταβεί στο σημείο και να κάνει ελέγχους ωστόσο όπως καταγγέλλει ο ΕΟΔΥ καθυστέρησε καθώς μετέβη στις εγκαταστάσεις για δειγματοληπτικούς ελέγχους την Τετάρτη στις 30 Σεπτεμβρίου.

Από τα τεστ που διενεργήθηκαν προέκυψαν τέσσερα συνολικά κρούσματα, εκ των οποίων τα τρία αφορούν παιδιά και το ένα μία εργαζόμενη.

Γιαννόπουλος: «Έπρεπε ήδη να έχει γίνει τεστ σε όλους»

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Γιαννόπουλος, ανακοίνωσε τα κρούσματα λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Είμαστε φοβισμένοι, όπως ο κάθε γονιός όταν το παιδί του βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση, με τη διαφορά ότι είναι μεγαλύτερη η οικογένειά μας». Επίσης, κατήγγειλε τον ΕΟΔΥ για «πρόβλημα επικοινωνίας», καθώς «δεν έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, κάτι που έπρεπε να γίνει αστραπιαία, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τόσα άτομα σε ένα χώρο».

Προχθές Τετάρτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε σε έλεγχο στους δύο ασθενείς, καθώς και δειγματοληπτικά σε άλλα 17 παιδιά και εργαζόμενους, την ώρα που στο σπίτι ζουν 25 παιδιά και εργάζονται 18 άτομα. Από τον έλεγχο βγήκαν άλλα δύο παιδιά θετικά, τα οποία όμως είναι ασυμπτωματικά. «Έπρεπε ήδη να έχει γίνει τεστ σε όλους, τη στιγμή που πρόκειται για ένα χώρο που υπάρχει πολύς κόσμος και ευάλωτα παιδιά», σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι σήμερα αναμένεται να μεταβεί στο σπίτι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ και στα υπόλοιπα παιδιά και στο προσωπικό.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού ανέφερε ότι και στο παρελθόν υπήρξε «δυστοκία» από τον ΕΟΔΥ, καθώς «αρκετές φορές καταφύγαμε σε ιδιωτικά κέντρα για να κάνουμε τεστ».

Σε κάθε περίπτωση, Το «Χαμόγελο του Παιδιού», επιβεβαιώνει ότι από την πλευρά του έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Τα παιδιά σύμφωνα με πληροφορίες πήγαιναν σε σχολείο που έχει κλείσει λόγω εμφάνισης κρουσμάτων.

{https://twitter.com/hamogelo/status/1312007917097365505?s=20}



via Ειδησεις https://ift.tt/33n7ZyV
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη