Ανησυχία για θετικά κρούσματα σε νοσοκομεία και γηροκομεία (video)

Ανησυχία για θετικά κρούσματα σε νοσοκομεία και γηροκομεία (video)

Οι νέες εστίες υπερμετάδοσης του ιού και ο εντοπισμός θετικών κρουσμάτων σε προσωπικό γηροκομείων και νοσοκομείων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας δημιουργούν προβληματισμό και θέτουν σε εγρήγορση τις αρχές.

Την Παρασκευή σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 460 νέα κρούσματα με τα 207 κρούσματα στην Αττική και 117 στην Πέλλα (εκ των οποίων 114 αφορούν εργοστάσιο κονσερβοποιίας). Στους νεκρούς από τον κορονοϊό προστέθηκαν, όπως μετέδωσαν οι ειδήσεις της ΕΡΤ, 2 ακόμα γυναίκες που έχασαν σήμερα τη μάχη με τη ζωή. Πρόκειται για μια 50χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ και μια 92χρονη στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ.

Στο νοσοκομείο Φλώρινας ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση για θετικό στο κορονοϊό εργαζόμενο του νοσηλευτικού ιδρύματος ο όποιος, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές φορές δεν φορούσε μάσκα όσο δούλευε.

Για το περιστατικό, κατά το ρεπορτάζ, ενημερώθηκε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Φλώρινας προκειμένου να επιληφθεί του θέματος για τη συμπεριφορά του εργαζομένου που έβαλε σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τους πολίτες με τους οποίους ερχόταν σε επαφή. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Διοίκηση έλαβε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και ήδη έχει προχωρήσει στην ιχνηλάτηση των επαφών του εργαζομένου, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, τόσο εντός όσο και εκτός του Νοσοκομείου Φλώρινας.

Στην Πέλλα, κλειστό θα παραμείνει για 10 ημέρες το εργοστάσιο κονσερβοποιίας, μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν στην περιοχή γρήγορα τεστ ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται ιχνηλατήσεις σε συγγενείς των εργαζομένων. Στην Έδεσσα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, υπό τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Εντείνεται η ανησυχία και για τα κρούσματα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα μετά και τον θάνατο ηλικιωμένου – θετικού στον κορονοϊό. Ένας ακόμη 66χρονος τρόφιμος του γηροκομείου με ύποπτα συμπτώματα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ωστόσο, βγήκε αρνητικός στα τεστ που υποβλήθηκε.

Νέος συναγερμός σε γηροκομείο, αυτή τη φορά στην Καρδίτσα, καθώς εργαζόμενοι στη μονάδα βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αρνητικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 117 εργαζόμενοι που ελέγχθηκαν στο ΚΑΤ ενώ θετικός βρέθηκε ένας τραυματιοφορέας.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Ελπίδα Κουτσογιάννη, Θωμαΐς Αδάμου, Στέλιος Νικητόπουλος, Ρεγγίνα Σαβούρδου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Αρνητικοί στον κορονοϊό και οι 117 εργαζόμενοι που ελέγχθησαν στο ΚΑΤ – Θετικός ένας τραυματιοφορέας

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2SozQZi
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη