Χριστούγεννα με τακτική «ακορντεόν» και νέα μέτρα, κρίσιμο το επόμενο 10ημερο για νέο πιο σκληρό lockdown

Χριστούγεννα με τακτική «ακορντεόν» και νέα μέτρα, κρίσιμο το επόμενο 10ημερο για νέο πιο σκληρό lockdown

Ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων είναι αυτός που θα κρίνει περαιτέρω μέτρα τις επόμενες ημέρες, με τακτική ακορντεόν όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κρίσιμο το επόμενο 10ημερο για νέο πιο σκληρό lockdown.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αυτή τη λύση εν όψει των Χριστουγέννων, προκειμένου να ανοίξει η αγορά και τα καταστήματα -με μέτρα προστασίας βεβαίως.

Στη συνέχεια όμως, θα επιβληθεί νέα καραντίνα και μόλις περάσει ένα χρονικό διάστημα θα υπάρξει άρση.

Η διαδικασία αυτή θα γίνεται ξανά και ξανά, μέχρι όποτε κρίνουν απαραίτητο οι λοιμωξιολόγοι.

Πιο κρίσιμες από ποτέ θεωρούνται οι επόμενες 10 ημέρες για τη μάχη κατά του κορονοϊού κι ενώ από σήμερα το βράδυ τίθεται σε ισχύ και η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας (9 με 5).

Έως τότε, δεν θα πρέπει ν' αποκλειστεί το ενδεχόμενο λήψης και νέων, πρόσθετων μέτρων, όπως π.χ. η αναστολή της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων ή άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων και η αύξηση του υποχρεωτικού ποσοστού της τηλεργασίας από το 50% στο 70%.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Βασίλης Κικίλιας επικαλέστηκε το παράδειγμα του Ισραήλ, το οποίο έχει ανάλογο πληθυσμό με την Ελλάδα και «ξεκλείδωσε» τη δραστηριότητα μετά το δεύτερο lockdown όταν έφτασε στα 500 κρούσματα ημερησίως. Ο υπουργός Υγείας άφησε, παράλληλα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία τις επόμενες ημέρες εάν διαπιστωθεί πως η διασπορά του ιού παραμένει υψηλή.

Νέα μέτρα στήριξης

Ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης για αναστολή των πλειστηριασμών, καθώς και οικονομική ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά νοικοκυριών προανήγγειλε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς σημειώνεται πως καθ' όλη τη διάρκεια του lockdown αναστέλλονται όλα τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, ενώ ετοιμάζεται νέα ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης για περαιτέρω «πάγωμα» των πλειστηριασμών.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε χριστουγεννιάτικη ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων.

«Το πόσα χρήματα θα δώσουμε, το πώς θα τα δώσουμε, είναι ζήτημα που θα εξειδικεύσει το οικονομικό επιτελείο. Από τη στιγμή που η ταμειακή δυνατότητα υπάρχει και εμείς αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν νοικοκυριά που μπορεί να έχουν μείνει έξω από το πλαίσιο προστασίας, η κυβέρνηση θα σταθεί με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», τόνισε.

Τους σχεδιασμούς για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, τον τρόπο και τις προϋποθέσεις για τη διάθεση τους, τις μελετά το οικονομικό επιτελείο και αναμένονται άμεσα οι αποφάσεις.



via Ειδησεις https://ift.tt/36vAcUO

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη