«Γκριζάρει» η χώρα από τον κορονοϊό, το κρίσιμο 15ημερο που «δείχνει» γενικό lockdown

INTIME

Θεσσαλονίκη και Σέρρες «γκρίζαραν» ενώ πιθανότατα να ακολουθήσουν και άλλες περιοχές το ίδιο μονοπάτι. Πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να μπει ξανά σε καραντίνα όλη η χώρα, με τους επιστήμονες να αναφέρουν ότι το επόμενο δεκαήμερο είναι κρίσιμο για τις αποφάσεις που θα παρθούν.

Τόσο οι επιστήμονες όσο και κυβερνητικά στελέχη πλέον μιλούν ανοιχτά για την επιβολή καθολικού lockdown σε όλη τη χώρα όπως τον Μάρτιο. Ο κορονοϊός υψώνεται επειλητικά πάνω από τη χώρα ενώ την ίδια ώρα οι επιστήμονες τονίζουν ότι είμαστε μόνο στην αρχή του δεύτερου κύμματος.

Εν μέσω αυτής της κατάστασης οι επιστήμονες τονίζουν ότι το επόμενο διάστημα είναι καθοριστικό υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. 

Βράζει η Αττική

athina597

Λοιμοξιολόγοι και επιστήμονες παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Μάλιστα, αντιμετωπίζουν την Αττική ως «ηφαίστειο» που βράζει. Μάλιστα, αν διαπιστωθεί πως υπάρχει μικρή άνοδος των κρουσμάτων, είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιηθεί νέα δέσμη μέτρων πριν το lockdown. Ποια είναι αυτή; Το ισχυρότερο εξ αυτών είναι να επιβληθεί νωρίτερα απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας. Ήδη ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα και έως τις 5 το πρωί.

Το κρίσιμο Δεκαήμερο

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι χτες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει εξαιρετικά κρίσιμες τις επόμενες 10-15 μέρες προσθέτοντας ότι μέχρι τότε θα έχουν φανεί τα αποτελέσματα των μέτρων. «Θα έχουμε μία πίεση στο ΕΣΥ, την οποία θεωρώ απόλύτως διαχειρίσιμη. Και πιστεύω ότι εφόσον τα μέτρα εφαρμοστούν θα έχουν αποτέλεσμα» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές τους . Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην χαθεί πολίτιμος χρόνος συνεπώς, στην περίπτωση που και η Αττική δείξει σημάδια επιδείνωσης, παρά την υιοθέτηση σκληρών μέτρων τότε το γενικό lockdown πιθανό να κριθεί αναγκαία λύση.



via Ειδησεις https://ift.tt/3eq6yDS

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη