Αμερικανικές εκλογές 2020: Οι ευρωπαίοι ηγέτες συγχαίρουν τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του

Eurokinissi

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συγχαίρουν ο ένας μετά τον άλλον τον Τζο Μπαίντεν για τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές 2020. Ξεχωριστό ήταν και το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον νέο πρόεδρο, τον οποίο και χαρακτήρισε «αληθινό φίλο» της Ελλάδας. Τα συχγαρητήρια των ευρωπαίων ηγετών στον νεό πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ζ. Μπορέλ: Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη νέα αμερικανική διοίκηση

Για μεγάλη ημέρα τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Ευρώπη κάνει λόγο ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα, ο Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνει:

«Συγχαίρω θερμά τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την εκλεγμένη Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις. Το ρεκόρ συμμετοχής ψηφοφόρων εξέφρασε τη βούληση του αμερικανικού λαού για αλλαγή. Μεγάλη μέρα για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη νέα διοίκηση για να ξαναχτίσουμε τη συνεργασία μας»

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν είναι έτοιμη να εντείνει τη συνεργασία με τη νέα διοίκηση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να εντείνει τη συνεργασία με τη νέα διοίκηση και το νέο Κογκρέσο για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε και ιδίως την καταπολέμηση της πανδημίας της COVID-19 και των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού" τονίζει στο συγχαρητήριο μήνυμά της προς τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Παράλληλα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημειώνει ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι φίλοι και σύμμαχοι, οι πολίτες μας μοιράζονται τους βαθύτερους δεσμούς. Μαζί έχουμε δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου διατλαντική σχέση που έχει ως βάση την κοινή ιστορία και τις κοινές αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανοιχτής οικονομίας» και προσθέτει ότι «καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αλλάζει και εμφανίζονται νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, η ανανεωμένη συνεργασία μας θα έχει ιδιαίτερη σημασία".

Συγχαρητήρια από Αναστασιάδη

Τα συγχαρητήριά του εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στον καλό μου φίλο και φίλο της Κύπρου εκλεγμένο Πρόεδρο της Αμερικής Τζο Μπάιντεν.

Τις καλύτερες ευχές μου για την πλέον επιτυχημένη και παραγωγική θητεία. Προσβλέπω σε στενή συνεργασία προκειμένου να ενισχυθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

 Τα συγχαρητήρια του Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη σήμερα τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις.

«Οι Αμερικανοί επέλεξαν τον Πρόεδρό τους. Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν και στην Κάμαλα Χάρις! Έχουμε πολλά να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις. Ας εργαστούμε από κοινού!», σημειώνει ο Γάλλος πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter.

Το θερμό μήνυμα της Μέρκελ

Τα «θερμά συγχαρητήριά» της εξέφρασε πριν από λίγο στον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις για την νίκη τους στις εκλογές η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και τόνισε την σημασία της διατλαντικής συνεργασίας στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των καιρών μας.

Σε ανακοίνωση της Καγκελαρίας αναφέρονται τα εξής:

«Θερμά συγχαρητήρια! Οι αμερικανοί πολίτες αποφάσισαν. Ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Του εύχομαι από καρδιάς τύχη και επιτυχία και συγχαίρω επίσης την Κάμαλα Χάρις, την πρώτη εκλεγμένη Αντιπρόεδρο της χώρας της.

Προσβλέπω στην μελλοντική συνεργασία με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Η διατλαντική μας φιλία είναι αναντικατάστατη, εάν θέλουμε να υπερβούμε τις μεγάλες προκλήσεις αυτής της εποχής».

Συγχαρητήρια και από τον Βρετανό πρωθυπουργό

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι προσβλέπει στην στενή συνεργασία τους στις προτεραιότητες που μοιράζονται οι δύο ηγέτες.

"Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ και στην Κάμαλα Χάρις για το ιστορικό της επίτευγμα", αναφέρει ο Μπόρις Τζόνσον σε ανακοίνωσή του.

"Οι ΗΠΑ είναι ο σημαντικότερος σύμμαχός μας και προσβλέπω στην στενή συνεργασία μας στις κοινές μας προτεραιότητες, από την κλιματική αλλαγή ως το εμπόριο και την ασφάλεια", σημειώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, προσθέτοντας ότι αν και μερικές διαδικασίες συνεχίζονται είναι σαφές ότι ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές στις ΗΠΑ.

"Ήταν μια στενή αναμέτρηση και ο Ντόναλντ Τραμπ αγωνίστηκε σκληρά", γράφει ο Ράαμπ σε μήνυμά του στο Twitter. "Προσβλέπουμε στην συνεργασία μας με την νέα κυβέρνηση - η φιλία Ηνωμένου Βασιλείου-Ηνωμένων Πολιτειών αποτέλεσε πάντα μια δύναμη για το καλό στον κόσμο", προσθέτει.

Τα συγχαρητήρια του Πέδρο Σάντσεθ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν με ένα τουίτ που του απηύθυνε απόψε.

«Ο Αμερικανικός λαός επέλεξε τον 46ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Συγχαρητήρια @JoeBiden και @KamalaHarris. Σας ευχόμαστε καλή τύχη και ό,τι καλύτερο. Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε μαζί σας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας», ανέφερε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Καμάλα Χάρις: Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Αμερικανικές εκλογές 2020: Τζο Μπάιντεν, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ



via Ειδησεις https://ift.tt/3eBIX35

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη