Όχι σε κοινωνικό μέρισμα 2020 ναι σε έκτακτο επίδομα σε πληττόμενα νοικοκυριά που δεν στηρίχθηκαν

Όχι σε κοινωνικό μέρισμα 2020 ναι σε έκτακτο επίδομα σε πληττόμενα νοικοκυριά που δεν στηρίχθηκαν

Σε πληττόμενα νοικοκυριά που δεν στηρίχθηκαν από τα ήδη θεσμοθετημένα μέτρα στήριξης θα κατευθυνθεί το έκτακτο επίδομα ως ενίσχυση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα έχει χαρακτηριστικά κοινωνικού μερίσματος όπως τις προηγούμενες χρονιές αλλά θα είναι στοχευμένη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική ενίσχυση που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής θα αφορά πληττόμενα, από την κρίση του κορονοϊου, νοικοκυριά που δεν έχουν στηριχθεί επαρκώς από τα μέτρα που ήδη έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Όσοι ήλπιζαν σε Χριστουγεννιάτικο μποναμά από κοινωνικό μέρισμα που θα δινόταν για το 2020 φαίνεται πως δεν θα έχουν τύχη. Το σενάριο αυτό απομακρύνεται λόγω της δημοσιονομικής πίεσης που ασκεί η πανδημία στην Ελληνική οικονομία. Δεδομένο πρέπει να θεωρούν οι συνταξιούχοι μετά και το δεύτερο lockdown ότι δεν θα έχουν την ενίσχυση από το κοινωνικό μέρισμα που είχε στα συρτάρια του το οικονομικό επιτελείο λόγω ότι δεν υπέστησαν εισοδηματικές απώλειες εξαιτίας της πανδημίας, ενώ εκτός από τα αναδρομικά των 1,4 δισ. ευρώ που ήδη έχουν εισπράξει, ακολουθούν σειρά από αναδρομικά και αυξήσεις στις συντάξεις τους με κυριότερη την αύξηση από τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης που έφερε το νέο ασφαλιστικό.

Παράλληλα όπως αποκάλυψε πρώτο το Dnews ήδη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι θα καλύψει με κρατική επιδότηση τις απώλειες των μισθωτών σε αναστολή εργασίας στο Δώρο Χριστουγέννων το οποίο θα δοθεί επί του ονομαστικού μισθού και όχι επί της έκτακτης αποζημίωσης των 534 ευρώ και η διαφορά αυτή που θα προκύψει θα καλυφθεί από κρατικά κονδύλια. Κάτι ανάλογο που έγινε και με το Δώρο Πάσχα αλλά αυτή την φορά όχι υπολογισμένο με την ενίσχυση των 534 ευρώ.

Τα χαρακτηριστικά του έκτακτου επιδόματος θα αποτυπώνονται στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού που θα φτάσει στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Οχι απο Σταϊκουρα σε κοινωνικό μέρισμα για το 2020

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2020

»Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για έκτακτη ενίσχυση των ανέργων, των χαμηλών εισοδημάτων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως τις προηγούμενες χρονιές, στα τέλη Δεκεμβρίου, δηλαδή για κοινωνικό μέρισμα.» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1,

«Πέρυσι και τις δύο προηγούμενες χρονιές δόθηκε μέρισμα, επειδή η χώρα πετύχαινε στόχους υψηλότερους από αυτούς, που έχουν επιτευχθεί. Και μοιράσαμε σε τμήμα της κοινωνίας το υπερπλεόνασμα. Φέτος είναι μία άλλη χρονιά. Τις κοινωνικές πολιτικές τις ασκούμε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως σημείωσε, για να γίνει εκταμίευση ποσών, θα πρέπει οι πόροι, που εκταμιεύονται, να έχουν σχέση με τον κορονοϊό.

«Αυτή τη στιγμή ισχύει ό,τι ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα Η κρίση έχει μια δυναμική, το ίδιο και η ελληνική οικονομία. Κάθε φορά έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά να βοηθάμε την κοινωνία. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό, βοηθάμε οριζόντια την κοινωνία», σημείωσε.



via Ειδησεις https://ift.tt/35q8MAd

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη