Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ θα το πάρουν

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ θα το πάρουν

Εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ θα λάβουν ως το τέλος του χρόνου 130.000 μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, υλοποιώντας σχετική δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ως προς τα μέτρα στήριξης οικονομικά ασθενέστερων πολιτών που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Το επίδομα των 400 ευρώ θα δοθεί σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που συμπληρώνει 12μηνη τουλάχιστον ανεργία από 1ης/3/2020 έως και 20/11/2020 που δημοσιεύτηκε η απόφαση. Εξαιρούνται του επιδόματος όσοι έλαβαν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση με την απόφαση του Απριλίου.

Διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 1 πραγματοποιείται από τον ΟΑΕΔ κατόπιν έγκρισης από το ΔΣ του Οργανισμού, μετά από οίκοθεν έλεγχο στο μητρώο ανέργων και σχετική εισήγηση των αρμοδίων Διευθύνσεων,

Από τον οίκοθεν έλεγχο του ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:

α) Η διατήρηση της ιδιότητας του μακροχρόνια άνεργου κατά τη δημοσίευση της παρούσας,
β) το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,
γ) ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
δ) ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (AMΚΑ),
ε) ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),
στ) ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Οι δικαιούχοι οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.

Η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ολοκληρώνεται την 31/12/2020.



via Ειδησεις https://ift.tt/2KyadF3
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη