Ανακοίνωση του Δημοτικού Συνδυασμού "Λαμία στο Κέντρο" για τον εορτασμό των 47 ετών από την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Δημοτικός Συνδυασμός Δήμου Λαμιέων

 

Λαμία, 17/11/2020

 

Ανακοίνωση του Δημοτικού Συνδυασμού "Λαμία στο Κέντρο"

για τον εορτασμό των 47 ετών

από την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Ο φετινός  εορτασμός των 47 χρόνων από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου  δεν είναι μόνο επίκαιρος αλλά αποτελεί διαχρονικό σύμβολο των δημοκρατικών αξιών και θεσμών . Τα αιτήματα των φοιτητών για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ορθώνονται ακόμη πιο έντονα  σήμερα αφού η κυβέρνηση της ΝΔ  αρνείται να αφουγκραστεί τις ανάγκες της κοινωνίας .

Ο αδιανόητος εφησυχασμός της για τη δημόσια υγεία  τους προηγούμενους  μήνες,  είχε σαν αποτέλεσμα να  μείνουν  τα νοσοκομεία με λιγότερους εργαζομένους,  τα σχολεία  χωρίς ουσιαστική προστασία,  οι πολίτες να συνωστίζονται στα μέσα μεταφοράς και στους εργασιακούς χώρους .

Η εγκληματική της αδράνεια  δεν αντικαθίστανται με τον αυταρχισμό .

Η πρωτοφανής και αντιδημοκρατική απόφαση της Κυβέρνησης για περιστολή των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων  σε όλη την επικράτεια τις ημέρες εορτασμού του Πολυτεχνείου  αποτελεί προσβολή στη  ιστορική μνήμη  .

Καμία κυβέρνηση με κανένα πρόσχημα  δεν μπορεί να περιστέλλει άρθρο του Συντάγματος με  μία απόφαση  υπουργού ή αρχηγού της ΕΛΑΣ. 

Η παράταξή μας είναι κάθετα  αντίθετη  και καταδικάζει  αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις με πρόσχημα την προστασία της Δημόσιας υγείας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περιορίσει τα ατομικά μας δικαιώματα .

Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας να τιμήσουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου τηρώντας  τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, αλλά συνάμα να περιφρουρήσουν τη Δημοκρατία και τα πολιτικά  δικαιώματα . 

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη