Πληροφορίες για αλλαγή ωραρίου στα σούπερ μάρκετ

INTIME

Αλλαγή ωραρίου στα σούπερ μάρκετ μετά την ανακοίνωση για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. σκέφτεται η κυβέρνηση.

Αλλαγή ωραρίου στα σούπερ μάρκετ εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με αυτές, τα καταστήματα θα κλείνουν στις 20.30 αντί στις 09.00 μ.μ. όπως ήταν έως τώρα στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων για τις μετακινήσεις το βράδυ. Στόχος να προλαβαίνουν πελάτες και εργαζόμενοι να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από την Παρασκευή

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Οπως ανακοίνωσε χτες ο Νίκος Χαρδαλιάς «από 13/11, σε όλη την επικράτεια, 21.00- 05.00 απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις εκτός από αυτές που αφορούν λόγους εργασίας- υγείας και συνοδεία κατοικίδου και μόνο σε κοντινή απόσταση από την οικία.

Απαραίτητη η αποστολή sms στο 13033 με τους ανάλογους κωδικούς και βεβαίωση εργοδοτών».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το χρονικό διάστημα 21:00-05:00 οι πολίτες μπορούν να στέλνουν στο 13033 SMS μόνο με τους κωδικούς 1 (μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό) και 6 (που θα ισχύει μόνο για την κίνηση με κατοικίδιο ζώο).

Δεν επιτρέπεται η σωματική άσκηση μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ απαγορεύεται το ψάρεμα και το κυνήγι.

Παράλληλα, για λόγους εργασίας, οι οποίοι είναι μέσα στις εξαιρέσης της μετακίνησης μετά τις 9, απαιτείται η βεβαίωση εργαζομένου.

Οσον αφορά τα delivery αυτά οπως φαίνεται θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς πρόκειται για εργασία, ενώ στα take away συνεχίζεται η λειτουργία τους μετά τις 21.00 και καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.



via Ειδησεις https://ift.tt/3pnUJDt

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη