Κλειστά σχολεία εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι, το Σάββατο η απόφαση Μητσοτάκη και οι ανακοινώσεις

Κλειστά σχολεία εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι, το Σάββατο η απόφαση Μητσοτάκη και οι ανακοινώσεις

Να κλείσουν τελικά τα σχολεία εισηγήθηκαν μετά από τη μαραθώνια συνεδρίαση τους οι λοιμωξιολόγοι. Αυτή τους η εισήγηση μεταφέρθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι εκείνος που θα πάρει το Σάββατο την οριστική απόφαση. Οι επίσημες ενημερώσεις από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναμένεται να γίνουν αύριο, όπου θα αναλυθούν και όλες οι λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσουν από εδώ και έπειτα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Η μαραθώνια συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 την Παρασκευή και οι επιστήμονες κατέληξαν στο να κλείσουν δημοτικά σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. 

Το παρασκήνιο, η διαφωνία και η τελική εισήγηση για τα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ήταν να ανακοινωθεί σήμερα η απόφαση για Πανελλαδικό λουκέτο στα δημοτικά σχολεία, που θα παρέμεναν κλειστά για 15 μέρες, η διαδικασία όμως εξελίχθηκε σε θρίλερ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του DNews, η Νίκη Κεραμέως έβαλε τους λοιμωξιολόγους να ψηφίσουν, και η συνεδρίαση όπως και η αγωνία πήραν παράταση.

Το πρωί οι λοιμωξιολόγοι είχαν την καθιερωμένη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου υπήρξε η εισήγηση για κλείσιμο των σχολείων. Ωστόσο κάποιοι διαφώνησαν και εισηγήθηκαν το «λουκέτο» να αφορά μόνο στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

Το υπουργείο Παιδείας εκτίμησε ότι θα ήταν δύσκολο να γίνουν μαθήματα δύο ταχυτήτων με αποτέλεσμα οι λοιμωξιολόγοι να συνεχίσουν τη μαραθώνια σύσκεψη προκειμένου να καταλήξουν στην οριστική τους εισήγηση.

Ωστόσο λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε τελικά το κλείσιμο των σχολείων ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που θα λάβει το Σάββατο την οριστική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την έως τώρα ενημερωση η απόφαση για τα δημοτικά, θα ανακοινωθεί από τη Νίκη Κεραμέως το Σάββατο.



via Ειδησεις https://ift.tt/2IshntM

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη