Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα Σάββατο

eurokinissi

Εδώ και λίγες ώρες η χώρα έχει μπει σε lockdown. Ωστόσο την περίοδο της καραντίνας δεν είναι κλειστά όλα, διαβάστε παρακάτω ποιες επιχειρήσεις είναι ανοιχτές.

Τα σούπερ μάρκετ, καθώς και άλλα καταστήματα τροφίμων, όπως φούρνοι και ιχθυοπωλεία, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, καθημερινά, μέχρι τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και τα Σαββατοκύριακα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Μέσα στα καταστήματα τροφίμων επιτρέπεται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον), ενώ προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια. Μ' εξαίρεση την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, υπεραγορές τροφίμων, κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία, θα λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 17:00.

Παράλληλα, από σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, μόνον κατόπιν επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

Επιτρέπεται, επιπλέον, η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου, με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κ.τ.λ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών. Επιτρέπονται, ακόμη, οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κ.τ.λ.). Επιτρέπονται, επίσης, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ' οδόν εξυπηρέτησης (drive through), μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ.

katastimata626

Επιπροσθέτως, λειτουργούν:

Καθαριστήρια
Περίπτερα (24ώρο)
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών
Pet shops
Τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής θα μπορούν να λειτουργήσουν εκτάκτως σήμερα και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020. Η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.via Ειδησεις https://ift.tt/32DgdT9

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.