Κορονοϊός Ελλάδα: Γεμίζουν επικίνδυνα οι ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Αττική, πόσες έχουν απομείνει κενές σε όλη τη χώρα

eurokinissi

Μετά από ερώτηση του News4health σχετικά με την πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης μίλησε με νούμερα για τις κενές και τις κατειλημμένες ΜΕΘ σε όλη την Επικράτεια.

Απαντώντας σε ερώτηση του News4health για τη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ σε επίπεδο Επικράτειας, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε τα εξής:

Υπάρχουν 997 κλίνες εντατικές Θεραπείας. Από αυτές είναι καλυμμένες οι 696. Από τις 997 για τον κορονοϊό αποκλειστικά υπάρχουν 331 εκ των οποίων οι 209 είναι καλυμμένες. αυτή τη στιγμή, δηλαδή κενές είναι οι 122.

«Υπάρχουν φυσικά και κλίνες που υπάρχουν για περιστατική μη κορονοϊού. Το λέω αυτό γιατί ακούστηκε από κάποιους ότι δεν υπάρχουν τέτοιες» συμπλήρωσε ο κ Κοντοζαμάνης,

Ειδικότερα, όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι σε σύνολο 136 ΜΕΘ είναι 92 καλυμμένες. Για το κορονοϊό διατίθενται 83 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εκ των οποίων οι 63 είναι καλυμμένες και οι 20 κενές.

Σχετικά με την Αττική, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

Συνολικά: 359 κλινες ΜΕΘ

Κατειλημμένες ΜΕΘ: 292

Κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού: 140

Κατειλημμένες ΜΕΘ κορονοϊού: 99

«Η διασωλήνωση είναι μία ιατρική πράξη για την οποία αποφασίζει ο γιατρός. Δεν αποφασίζει ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Υπουργός Υγείας», κατέληξε ο Υφυπουργός Υγείας.

Μαγιορκίνης: Πολύ μεγαλύτερη η διασπορά κορονοϊού στην Αττική σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη



via Ειδησεις https://ift.tt/3mLSUOo

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη