Επίθεση στη Βιέννη: Πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη το βράδυ της Δευτέρας άφησε μουδιασμένη την Αυστρία. Ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης αλλά τα θύματα δεν έχουν συνέλθει από το σοκ. 

Η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βιέννη, όπως ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο τη δήλωση της οργάνωσης στο Telegram. Τα ίδια αναφέρει σε δημοσίευμά του και το Jerousalem Post.

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από μια εικόνα ενός γενειοφόρου άντρα, με το όνομα «Αμπού Νταγκνά Αλ-Αλμπάνι», αναφέροντας ότι επιτέθηκε σε κόσμο στο κέντρο της Βιέννης τη Δευτέρα με ένα όπλο και ένα πολυβόλο, προτού σκοτωθεί από την αυστριακή αστυνομία.

Νωρίτερα, δύο νεαροί Ελβετοί συνελήφθησαν κοντά στη Ζυρίχη σε σχέση με το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βιέννη.

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νεχάμερ δήλωσε την Τρίτη 3/11 ότι τέσσερα άτομα πέθαναν και 22 τραυματίστηκαν μετά την επίθεση



via Ειδησεις https://ift.tt/387ECDz

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη