Κρατούμενοι και σωφρονιστικοί με κορονοϊό στις φυλακές Διαβατών

Κρατούμενοι και σωφρονιστικοί με κορονοϊό στις φυλακές Διαβατών

Συνολικά 21 κρούσματα covid-19 προέκυψαν στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης, προκαλώντας ανησυχία ενώ ζητείται η συνδρομή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για να αποτραπεί περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται στις φυλακές Διαβατών. Συνολικά 15 κρατούμενοι και 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, μέχρι σήμερα, στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης ενώ ο ΕΟΔΥ φέρεται πως δεν ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα για τη διενέργεια μαζικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Μετά την διαπίστωση των κρουσμάτων, οι παραπάνω άρρωστοι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία ενώ σήμερα παραμένουν σε ειδικούς χώρους- κελιά που χρησιμοποιούνται ως αναρρωτήρια.

Σε καραντίνα τέθηκαν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλου που νοσούν ενώ ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με πνευμονία.

Πηγή: Grtimes.gr



via Ειδησεις https://ift.tt/2TXlvno

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη