Κορονοϊός: Γεμίζουν οι ΜΕΘ, εικόνες Ιταλίας θυμίζει η Θεσσαλονίκη

Eurokinissi

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, καθώς  αυξάνονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό. Η εικόνα στην Θεσσαλονίκη είναι ακόμα πιο σκληρή σε σχέση με την Αττική. «Μην βγαίνετε από το σπίτι σας» ήταν το μήνυμα του Εξαδάκτυλου στους Θεσσαλονικείς ενώ έκανε έκκληση στους συναδέλφους του γιατρούς που μπορούν να βοηθήσουν, να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο χθες 11/1 στη διάρκεια της εφημερίας του ΑΧΕΠΑ διασωληνώθηκαν 25 ασθενείς και έγιναν 86 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.

Εξαδάκτυλος: Οι εικόνες δεν απέχουν από αυτές της Ιταλίας -Χρειάζεται γιατρούς η Θεσσαλονίκη

Ενδεικτικές της κατάστασης, είναι οι δηλώσεις του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος είπε πως «οι εικόνες δεν απέχουν πολύ από εκείνες στα νοσοκομεία στην Ιταλία».

«Η κατάσταση είναι κρισιμότατη. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη να μη μετακινούνται, παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο. Να μη βγαίνουν από το σπίτι τους, παρά μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Κάνω επίσης έκκληση στους συναδέλφους γιατρούς που μπορούν να βοηθήσουν, να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, γιατί υπάρχει ανάγκη για γιατρούς στα νοσοκομεία μας», δήλωσε χθες.

«Οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή εξαντλούνται και πρέπει όλοι να τους βοηθήσουμε. Ζητάμε γιατρούς από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς γιατροί ανταποκρίνονται επαρκώς και διαρκώς, αλλά δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε. Δεν απέχουμε πολύ από τις εικόνες που είδαμε στα νοσοκομεία στην Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας», συνέχισε ο κ. Εξαδάκτυλος δείχνοντας το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση στην συμπρωτεύουσα, ενώ νωρίτερα χθες έλεγε πως η Θεσσαλονίκη είναι σε «εμπόλεμη κατάσταση» ζητώντας από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, σύμφωνα με τον Β. Κικίλια ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Α' ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Φλώρο και, εφόσον χρειαστεί, θα διατεθεί ένα C-130 το οποίο σε ειδικές κάψουλες θα κάνει αεροδιακομιδές περιστατικών σε απομακρυσμένες Υγειονομικές Περιφέρειες, πάντα με την έγκριση των ιατρών και την τήρηση των όρων για την ασφάλεια των ασθενών. Επίσης, λόγω της πίεσης που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Βόρεια Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας που βρέθηκε χθες στην Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε πως θα διανεμηθούν άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ.

Αυτές θα προστεθούν στις 50 που έχει ήδη ανακοινώσει από προχθές και οι οποίες θα κατανεμηθούν ως εξής:

6 στο ΑΧΕΠΑ
7 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
5 στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών
15 στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης
6 στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών
6 στο «Γ. Γεννηματάς

Κορονοϊός: 284 θάνατοι μέσα στον Νοέμβριο, στους 297 οι διασωληνωμένοι

Τα νοσοκομεία δίνουν τεράστια μάχη για να αντέξουν οι ασθενείς, ωστόσο οι αριθμοί χθες παρουσίασαν άλλα δύο θλιβερά ρεκόρ για την χώρα. Το ένα αφορά τους νεκρούς σε ένα 24ωρο, καθώς άλλοι 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αριθμός άνευ προηγουμένου. Συνολικά μέσα στον Νοέμβριο, 284 άνθρωποι έχουν πεθάνει, με το σύνολο από την αρχή της πανδημίας να φτάνει τους 909 και όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι θέμα ημερών, δυστυχώς, να ξεπεραστεί το όριο των 1.000.

Την ίδια στιγμή, νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε με τον αριθμό των διασωληνωμένων, καθώς φτάνουν τους 297, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς πως την 1η Νοεμβρίου, οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ήταν 140, δηλαδή λιγότερο από τους μισούς.

Για την κατάσταση στις ΜΕΘ τοποθετήθηκε και ο Στέλιος Πέτσας χθες, ο οποίος τόνισε πως «όσες κλίνες ΜΕΘ και να έχει ένα σύστημα, ποτέ δεν θα είναι αρκετές αν δεν ελέγξεις την πανδημία».

Κορονοϊός: 777 κρούσματα στην Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη για άλλη μία φορά ξεπέρασε την Αττική σε κρούσματα. Συνολικά, από τα 2.752 που εντοπίστηκαν το προηγούμενο 24ωρο, τα 777 αφορούσαν την Θεσσαλονίκη, ενώ 635 έχουν να κάνουν με την Αττική.

Από τα υπόλοιπα 1.340, αυξημένα είναι τα κρούσματα στην Ημαθία (85), στον Εβρο (69), την Δράμα (48), την Καβάλα (49), το Κιλκίς (37), την Πέλλα (69), την Πιερία (52), τις Σέρρες (114), την Χαλκιδική (48), την Ροδόπη (33) και την Λάρισα (137). Με λίγα λόγια, σχεδόν σε όλη την βόρεια Ελλάδα και την Λάρισα, η οποία παρουσιάζει πολύ υψηλό ιικό φορτίο και φυσικά και την Αττική. 

Περισσότερα για τα κρούσματα στην Ελλάδα στις 11/11 ΕΔΩ και ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00 σε όλη την Ελλάδα, τι ισχύει για take away, delivery και τηλεργασία



via Ειδησεις https://ift.tt/3njrboK

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη