Ο Πομπέο θα συναντηθεί μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Τουρκία...


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Τουρκία, επιβεβαίωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Το πρόγραμμα είναι πολύ σφιχτό και αντιλαμβάνομαι ότι Τούρκοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών, έχουν το δικό τους πρόγραμμα και δεν θα είναι εκεί», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλές ευκαιρίες να συζητήσουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας, για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, που συμπεριλαμβάνουν κι αυτά που μας απασχολούν, όπως του S-400 και άλλα θέματα. Το κάνουμε αυτό σε τακτική βάση μέσω των διπλωματικών μας επαφών».


«Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ και ο Τούρκος ομόλογος του θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν σε μερικές εβδομάδες στην τακτική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, η σύντομη αυτή επίσκεψη εστιάζεται σε θρησκευτικά θέματα».




via Press24.gr https://ift.tt/2UmWh26
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη