Ο Μαγιορκίνης έβαλε στην επιδημιολογική ζυγαριά Θεσσαλονίκη και Αττική, το νούμερο που κάνει τη διαφορά

Ο Μαγιορκίνης έβαλε στην επιδημιολογική ζυγαριά Θεσσαλονίκη και Αττική, το νούμερο που κάνει τη διαφορά

Κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε αναλυτικά στα χαρακτηριστικά του κορονοϊού στην Αττική και τα συνέκρινε με αυτά της Θεσσαλονίκης. 

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι η Αττική παρουσίασε επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης με αύξηση περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Αρκετά μεγαλύτερη είναι η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου που βλέπουμε στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ανά μονάδα πληθυσμού παρουσίασε 24 φορές περισσότερες διαγνώσεις σε σχέση με την Αττική.

Συμπλήρωσε ότι αυτή η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ενώ είχε Rt μικρότερο της μονάδας στις αρχές Οκτωβρίου, υπήρξε δραματική αύξηση και κορύφωση του Rt εντός του τρίτου δεκαημένου του Οκτωβρίου.

Η κατανομή κρουσμάτων ανά ηλικία - Το νούμερο που προκαλεί ανησυχία



via Ειδησεις https://ift.tt/32c8gnt

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη