Πόσοι επιβαίνοντες επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί, ποιες οι εξαιρέσεις

INTIME

Δεύτερη μέρα καραντίνα και πολλοί ρωτούν πόσοι επιβαίνοντες επιτρέπονται στα ΙΧ και στα ταξί από την έναρξη του lockdown. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι ισχύει.

 

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, από χτες, 7 Νοεμβρίου, και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, περίοδο ισχύος των νέων έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, στα ταξί και τα ΙΧ επιτρέπεται ένας επιβάτης.

Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις μεταφοράς επιβάτη για λόγους υγείας και ιατρικούς λόγους. Επίσης, ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν ισχύει και στην περίπτωση γονέων με ανήλικα τέκνα.

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα

Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως διπλασιάζονται τα πρόστιμα σε σχέση με την πρώτη φάση της καραντίνας.

ΠΟΣΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΧ ΚΑΙ ΤΑΞΙ

Συγκεκριμένα:

  • Στα 300 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, για μη χρήση μάσκας και για μη τήρηση των αποστάσεων.
  • Με ψευδή βεβαίωση εργοδότη επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ στον εργοδότη.


via Ειδησεις https://ift.tt/3lajlwU

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη