Κορονοϊός: Τι απάντησε ο Μαγιορκίνης για το αν έχει εντοπιστεί μεταλλαγμένο στέλεχος στην Ελλάδα

Photo: INTIME

Ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της μετάλλαξης του κορονοϊού και το αν το μεταλλαγμένο στέλεχος "cluster 5" έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα, δέχτηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, στην ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, που έγινε τη Δευτέρα.

Ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της μετάλλαξης του κορονοϊού και το αν το μεταλλαγμένο στέλεχος cluster 5 έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα, δέχτηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, στην ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, που έγινε τη Δευτέρα.Ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σημείωσε ότι «όσον αφορά αυτό το στέλεχος δεν έχουμε κάποια δημοσίευση που έχει περάσει από επιστημονική κρίση και υπάρχουν κάποιες αναφορές που αυτή τη στιγμή δεν έχουν περάσει από έλεγχο επιστημονικό" για να συμπληρώσει: "Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι πρωτοφανές όταν ένας ιός περνάει από τον άνθρωπο σε ένα ζώο ή ακόμη και σε μία κυτταρική καλλιέργεια, σε αυτή τη φάση παίρνει κάποιες μεταλλάξεις 'μεταβολής και προσαρμογής' στις καινούργιες συνθήκες».

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «δεν έχουμε δει εκτεταμένα κατά πόσο αυτές οι μεταλλάξεις έχουν σημασία» και πρόσθεσε «προς το παρόν δεν έχουμε αναφορές γι' αυτές στην Ελλάδα και θα πρέπει να είμαστε λιγάκι υπομονετικοί για να δούμε τι σημαίνει αυτή η μετάλλαξη και μετά να βγάλουμε συμπεράσματα».



via Ειδησεις https://ift.tt/36j0M3o

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη