Βολές ΟΕΝΓΕ προς κυβέρνηση: «Ιδιωτικοποιείτε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας»

EUROKINISSI

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της με την πρόταση τους Υπουργού Υγείας για τη σύναψη σύμβασης ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ.

Ειδικότερα, πρόσκληση στους ιδιώτες γιατρούς όλης της χώρας να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού στο ΕΣΥ, απηύθυνε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόταση που διατύπωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι ιδιώτες γιατροί που θα συνδράμουν στο ΕΣΥ, θα είναι διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά με εστίαση στις ειδικότητες αιχμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η πρόταση του υπουργού Υγείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Συμβάσεις για 6 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 6 μήνες.
  • Μηνιαίες αμοιβές 2000 ευρώ αφορολόγητα, καθώς και αμειβόμενες εφημερίες.
  • Πλήρη ή μερική απασχόληση.
  • Αμοιβές για επίσκεψη κατ' οίκον, καθώς και αμοιβές για τηλεσυμβουλευτική.

Η έντονη αντίδραση της ΟΕΝΓΕ και η πρόταση της στην κυβέρνηση



via Ειδησεις https://ift.tt/2Ithght

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη