Αυτός είναι ο υγειονομικός χάρτης του ΕΣΥ, πόσες οι κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα

INTIME

Για την κατάσταση του ΕΣΥ, τις επιτυχίες των ανθρώπων της Υγείας στην καθημερινή προσπάθεια τους να σωθεί έστω και μία ακόμα ανθρώπινη ζωή, όπως και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε, μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό. Πόσες είναι οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα σύμφωνα με τον υγειονομικό χάρτη του ΕΣΥ που παρουσίασε ο υπουργός. 

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η κυβέρνηση παρέλαβε 557 κλίνες ΜΕΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ, και κατάφερε εν μέσω κορονοϊού να φτάσει τις 1.082. Επίσης, οι επαγγελματίες υγείας από 88.690 τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασαν μέσα σε ένα χρόνο σε πάνω από 100.000.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας παρουσίασε τους επαγγελματίες υγείας, τονίζοντας ότι το Σεπτέμβριο του 2019 απασχολούνταν 88.690 , ενώ το Νοέμβριο του 2020 ο αριθμός αυτός έφτασε τα 100.984 άτομα.

Εν συνεχεία,  αναφέρθηκε στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, επισημαίνοντας ότι τον Ιούνιο του 2019 υπήρχαν 557 κλίνες ΜΕΘ, ενώ μέχρι το τέλος του 2020 δημιουργούνται 234 νέες, με το σύνολο των διαθεσίμων κλινών να φτάνει τις 1.082.

Σύμφωνα με τις διαφάνειες που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, το 2020 υπάρχουν 297 κενές κλίνες ΜΕΘ, ενώ επισήμανε ότι κάθε χρόνο κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο είχαμε 30 – 35 αναμονές την ημέρα σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ.

Σε όλο το ΕΣΥ, υπάρχουν 4.590 απλές κλίνες Covid 19, προκειμένου να στηριχθεί η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού και να αποκοπεί η μεγάλη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός - Κικίλιας: Ο δείκτης θετικότητας στη Θεσσαλονίκη είναι 32%, κάνουμε ό,τι είναι δυνατό (vid)

Όπως είπε, ο υπουργός συνολικά 224 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία Covid 19 εισήλθαν στη «μάχη» κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας γίνεται το 30,03% των συνολικών τεστ έναντι του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει πως πλέον υπάρχει μεγάλη βοήθεια προς τα νοσοκομεία και τα ΤΕΠ, καθώς τα τεστ διενεργούνται πλέον σε σημαντικό ποσοστό στα Κέντρα Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο σύστημα ακόμη 50 μονάδες εντατικής θεραπείας. «Δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους της Υγείας να μείνουν όρθιοι και αντιμετωπίσουν την πανδημία», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Δείτε τους χάρτες που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας:

XARTHS 1

XARTHS2

XARTHS5

XARTHS6

XARTHS7png

XARTHS8

XARTHS9

XARTHS10

 

XARTHS11

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Έχουμε μηδέν αναμονές για κρεβάτι εντατικής θεραπείας

Μπουρλά - Pfizer: «Φοράτε μάσκες, ακολουθείτε τις οδηγίες των επιστημόνων»

Κοτανίδου: Εξαιρετικά χαμηλή η θνητότητα στις ΜΕΘ για ασθενείς με COVID-19



via Ειδησεις https://ift.tt/38tQLmu

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη