Με ποιο έντυπο μπορείτε να μετακινηθείτε για να μαζέψετε ελιές

Με ποιο έντυπο μπορείτε να μετακινηθείτε για να μαζέψετε ελιές

Ακόμη και εκτός νομού υπο προυποθέσεις, θα μπορεί ο ιδιοκτήτης χωραφιού να μετακινηθεί ώστε να μαζέψει για παράδειγμα τις ελιές. Όπως άλλωστε διευκρίνισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπάρχει πρόβλεψει για το μάζεμα των ελιών

Συγκεκριμένα επιτρέπεται η μετακίνηση για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων όπως και το μάζεμα των ελιών. Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να μετακινηθεί στο χωράφι του με την επίδειξη Ε9 και ο εργαζόμενος με την επίδειξη φόρμας εργασίας την Βεβαίωση τύπου Α.

Το Ε9 θα πρέπει να αναγράφει το συγκεκριμένο χωράφι ή οικόπεδο του ιδιοκτήτη στο όποιο θα επιτρέπεται η συγκομιδή αλλά και η μετακίνηση από την κατοικία του προς αυτό.

Να τονίσουμε ότι επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού για λόγους συγκομιδής αγροτικών προιόντων και για ιδιοκτήτες και για εργάτες εφόσον έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ να θυμίσουμε οτι απαγορεύονται κυνήγι και ψάρεμα.

Για παράδειγμα στο Ε9 θα πρέπει να αναγράφεται ότι το χωράφι είναι ελαιοπερίβολο ωστε να μην αντιμετωπίσει ο ιδιοκτήτης του πρόβλημα με τους ελέγχους. Μένει να διευκρινιστεί απο την Πολιτική Προστασία αν θα χρειάζεται και έγγραφο απο την ΟΣΔΕ που αναφέρονται τα δικαιώματα του παραγωγού και η καλλιέργεια.



via Ειδησεις https://ift.tt/3eAJwu1

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη