Ρεκόρ και στο ποσοστό των θετικών, τι αποκαλύπτουν τα κρούσματα σήμερα

Ρεκόρ και στο ποσοστό των θετικών, τι αποκαλύπτουν τα κρούσματα σήμερα

Ο αριθμός στα κρούσματα σήμερα ξεπέρασε τις 3 χιλιάδες, φθάνοντας στα 3.316, ο αριθμός των διασωληνωμένων ξεπέρασε τους 300, φθάνοντας στους 310, ενώ μέσα σε ένα 24ωρο 50 άνθρωποι με COVID-19 έχασαν τη ζωή τους. Στο 13,2% η θετικότητα των τεστ!

Τη χειρότερη εικόνα της πορείας του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσιάζει η σημερινή Έκθεση του ΕΟΔΥ. Υψηλά η θετικότητα.

Σοκάρουν τα στοιχεία που προκύπτουν από την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορονοϊό, κρούοντας συναγερμούς για τον έλεγχο της πανδημίας. Ο δείκτης της θετικότητας αντικατοπτίζει την κατάσταση.

Ο ΕΟΔΥ ανήρτησε σήμερα με σχεδόν 2 ώρες καθυστέρηση, την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του νέου κορονοϊού αποκαλύπτωντας όμως ένα τριπλό αρνητικό ρεκόρ. Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ξεπέρασε τις 3 χιλιάδες, φθάνοντας στα 3.316, ο αριθμός των διασωληνωμένων ξεπέρασε τους 300, φθάνοντας στους 310, ενώ μέσα σε ένα 24ωρο 50 άνθρωποι με COVID-19 έχασαν τη ζωή τους.

Τα λεγόμενα και «ορφανά» κρούσματα είναι πλέον ο κανόνας, δείχνοντας το βαθμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Ειδικότερα, οο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66.637, εξ αυτών 4.587 (6.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 17.773 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Ωστόσο, κώδωνα συναγερμού κρούει το ποσοστό θετικότητας των τεστ. Όπως προκύπτει από την έκθεση μέσα σε 24 ώρες πραγματοποιήθηκαν 24.922 μοριακά τεστ και 3.672 rapid, αριθμοί που τοποθετούν το ποσοστό θετικότητας στο 13,3%!

Διαβάστε περισσότερα στο News4Health



via Ειδησεις https://ift.tt/3luqSXE

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη