Ντόρα Μπακογιάννη: Με την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, ο Ερτνογάν θα κάνει πίσω

Ντόρα Μπακογιάννη: Με την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, ο Ερτνογάν θα κάνει πίσω

Η βουλευτής της Ν.Δ. εκτιμά ότι η γειτονική χώρα μετά το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών θα υποχρεωθεί να αλλάξει πολιτική έναντι της Ελλάδας.

«Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές έχει «παγώσει» την Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα υποχρεωθεί να κάνει πίσω όσον αφορά την πολιτική του έναντι της Ελλάδος» εκτιμά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι, «με την εκλογή Μπάιντεν οι Τούρκοι ξέρουν ότι χάσανε έναν ισχυρό σύμμαχο στις ΗΠΑ που πατούσε πόδι και δεν επέτρεπε να γίνουν δεκτές οι εισηγήσεις της αμερικανικής γραφειοκρατίας, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Κογκρέσου. Όλα αυτά αλλάζουν πολύ τα δεδομένα αυξάνουν κατά πολύ την ανασφάλεια του Ερντογάν», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Εκτίμησε δε, ότι ο Τούρκος πρόεδρος κάνει προσπάθειες να πείσει για τις καλές του προσπάθειες και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το τηλεφώνημα του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τον Νίκο Δένδια. «Η Άγκυρα θα πάει σε κινήσεις εκτόνωσης το επόμενο διάστημα. Στο ερώτημα εκτόνωση ή προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων μάλλον θα πάει προς το πρώτο, αυτή είναι η αίσθησή μου» ήταν τα λόγια της.

Όσον αφορά τον νέο Αμερικανό πρόεδρο, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «ο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να συμφιλιώσει «τις δύο Αμερικές». Πρόκειται για μια καλή εκλογή για τις ΗΠΑ. Στη Γερουσία όσες τροπολογίες πέρασαν διακομματικά φέρουν την υπογραφή του. Θα επιστρέψει στη συμφωνία για το κλίμα, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, θα ξαναβρεθεί σταθερότητα στην άσκηση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Ξέρει σε λεπτομέρεια προσωπικά τα προβλήματα της περιοχής μας έχει σχέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Έχει ενσυναίσθηση, σε ακούει σε καταλαβαίνει συμμερίζεται το πρόβλημά σου».



via Ειδησεις https://ift.tt/35gWRoB

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη