Lockdown 2: Έφερε απίστευτες ουρές σε καταστήματα και μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Lockdown 2: Έφερε απίστευτες ουρές σε καταστήματα και μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Τα καταστήματα λιανικής πώλησης θα παραμείνουν κλειστά για τρεις εβδομάδες και αυτό έκανε τους Αθηναίους να σπεύσουν να κάνουν τα ψώνια τους πριν μπει το λουκέτο.

Η Ερμού συγκεκριμένα γέμισε κόσμο και σε αρκετά καταστήματα σχηματίστηκαν ουρές.

maskes1.600

Μεγάλη ταλαιπωρία προκλήθηκε επίσης στους δρόμους καθώς σημειώθηκε μποτιλιάρισμα κυρίως σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

kinisiautokinita650

kinisiautokinita670

Κλειστό το λιανεμπόριο - Ανοιχτά ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ και περίπτερα
Ανοιχτά μένουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα ξενοδοχεία, στα οποία δίνεται δυνατότητα αναστολής, ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας και από τον τριτογενή συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Όπως και την άνοιξη η λειτουργία του λιανεμπορίου αναστέλλεται, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τα μίνι μάρκετ, τα περίπτερα. Και σε αυτή τη φάση της αναστολής εξαιρούνται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον. Η αναστολή λειτουργίας δεν περιλαμβάνει επίσης το λιανικό εμπόριο πετρελαίου θέρμανσης με παράδοση κατ' οίκον (ΚΑΔ 47.99.85.01). Επιτρέπεται, επίσης, η λειτουργία των καταστημάτων οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας αλλά μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε αριθμό που δίνεται από τους καταστηματάρχες.

kommotiria

Ανοικτά τα κομμωτήρια και τα κουρεία αυτό το Σαββατοκύριακο - Κλειστά από Δευτέρα

Ειδικά για τα κομμωτήρια δίνεται παράταση δύο ημερών εφόσον το επιθυμούν, μπορούν δηλαδή να λειτουργήσουν και το Σάββατο και την Κυριακή, με την αναστολή τους να ξεκινά από τη Δευτέρα στις 6 το πρωί.

Επιπρόσθετα, αναστέλλεται η λειτουργία γυμναστηρίων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.

Αναστολή λειτουργίας ισχύει και για τις εμποροπανηγύρεις και τις Κυριακάτικες αγορές, τους παιδότοπους, τις παιδικές χαρές, τα πάρκα ψυχαγωγίας και τα θεματικά πάρκα, τα κέντρα διασκέδασης, τους κινηματογράφους, τους συναυλιακούς χώρους, τις θεατρικές παραστάσεις και τις λοιπές παραστατικές τέχνες, τα συνέδρια και τις εκθέσεις.



via Ειδησεις https://ift.tt/3euxZwt

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη