Χαμός στην Τουρκία: O γαμπρός του Ερντογάν «έπαιξε ξύλο» με τον νέο υπουργό Οικονομικών

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο γαμπρός του Ερντογάν και πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, φέρεται να "πιάστηκε στα χέρια" με το νέο υπουργό Οικονομικών της χώρας, στην είδοσο του Προεδρικού Μεγάρου, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου (Τζουμχουριέτ).

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι το βράδυ του Σαββάτου (07/11), ο πρόεδρος κάλεσε τον νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για ενημέρωση αναφορικά με την οικονομία της χώρας, η οποία δεν πηγαίνει καθόλου καλά το τελευταίο διάστημα.

Ο Αγκμπάλ δήλωσε στον Ερντογάν ότι δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τον Αλμπαϊράκ, στο προεδρικό μέγαρο για εξηγήσεις, ο οποίος ήταν εξοργισμένος με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στην έξοδο του Προεδρικού Μεγάρου να πιαστούν στα χέρια.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν εξ αρχής καλές. Ο Αγκμπάλ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018, και ο Αλμπαϊράκ είχε καρατομήσει όλους τους συνεργάτες του όταν τον διαδέχθηκε.

Ο Ερντογάν απέπεμψε το Σαββατοκύριακο τον τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Μουράτ Ουισάλ, για να ακολουθήσει την αμέσως επόμενη ημέρα η ανακοίνωση της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Υπενθυμίζεται ότι, μέσω ανάρτησής του στο Instagram ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον υπουργικό θώκο έπειτα από πέντε χρόνια, επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Επίσης, σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι «αποφάσισα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω την υπουργική μου δουλειά, την οποία είχα για πέντε χρόνια, λόγω προβλημάτων υγείας. Την επόμενη περίοδο θα αφιερώσω τον χρόνο μου στη μητέρα μου, τον πατέρα μου, τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου, τους οποίους παραμέλησα λόγω αναγκαιότητας τόσα χρόνια που εκείνοι με στήριζαν αδιάλειπτα».

Στη συνέχεια η παραίτηση του πρώην (πλέον) υπουργού Οικονομικών έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Τουρκίας.



via Ειδησεις https://ift.tt/3lbNU5g

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη