Pfizer: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού

pixabay

Αισιοδοξία πλημμύρισε τον κόσμο στο άκουσμα των νέων για επιτυχία 90% του πειραματικού εμβολίου των Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού. Άλλοι, όμως, το αντιμετωπίζουν πιο επιφυλακτικά, εγείροντας το φλέγον ζήτημα της ασφάλειας. Τι γνωρίζουμε για τον χρόνο ανάπτυξης του εμβολίου και την ασφάλειά του. Πότε θα είναι διαθέσιμο;

«Τα δεδομένα που έχουμε, δίνουν όλο και περισσότερη σιγουριά στο υποψήφιο εμβόλιό μας και μας φέρνουν ένα -σημαντικό – βήμα πιο κοντά στο να δώσουμε ένα ασφαλές κι αποτελεσματικό εμβόλιο.

Πιστεύουμε ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη μακροπρόθεσμη λύση» είπε η εταιρεία στο Open.

Επίσης σχετικά με τα τελικά δεδομένα των κλινικών δοκιμών η φαρμακευτική υπογράμμισε:

«Αυτή τη στιγμή εκτιμάμε ότι θα έχουμε έναν μέσο όρο δεδομένων ασφαλείας δυο μηνών, μετά τη δεύτερη και τελική δόση του υποψήφιου εμβολίου την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Ο FDA έχει δικές του οδηγίες για την άδεια επείγουσας χρήσης οποιουδήποτε εμβολίου κατά του Covid-19. Εμείς συμμορφωνόμαστε απολύτως με αυτές»

Διαβάστε επίσης: Μπουρλά - Pfizer: «Φοράτε μάσκες, ακολουθείτε τις οδηγίες των επιστημόνων»

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας του εμβολίου συγκριτικά με τον λίγο χρόνο δοκιμών τόνισε:

«Η ασφάλεια ήταν, είναι και θα είναι για πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Πιστεύουμε ότι ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια είναι «κλειδιά» για να νικήσουμε την πανδημία. Ακόμα κι αν κινούμαστε με εξαιρετική ταχύτητα, η διατήρηση
της υψηλής ποιότητας και της ασφάλειας είναι σημαντικά για την ανάπτυξη. Κάνουμε όλα τα βήματα που θα κάναμε στις δοκιμές οποιουδήποτε εμβολίου, επιταχύνουμε το χρονοδιάγραμμά μας κάνοντας διαδικασίες παράλληλα και όχι διαδοχικά.
Αυτό απαιτεί από εμάς μεγαλύτερο κεφάλαιο, που ενέχει ρίσκο, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε χρόνο, διατηρώντας την ασφάλεια σαν προτεραιότητα».

Προς το παρόν πάντως δεν γνωρίζουμε πότε θα το έχουμε. «Διαφορετικές ρυθμιστικές αρχές έχουν διαφορετικό χρονοδιάγραμμα. Δουλεύουμε μαζί τους για να διασφαλίσουμε τα δεδομένα που χρειάζονται. Μόλις o ΕΟΦ δώσει έγκριση,
είναι στο χέρι της Κομισιόν να δώσει την άδεια κυκλοφορίας» λέει η εταιρεία.

Πληροφορίες από το Open



via Ειδησεις https://ift.tt/2UiitKA

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη