SMS στο 13033: Κανένα όριο στις μετακινήσεις, δεν θα μπει «κόφτης»

Photo: eurokinissi

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει προς το παρόν στη λειτουργία του πενταψήφιου αριθμού 13033, στον οποίο αποστέλλονται τα SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών την περίοδο του lockdown, διαβεβαιώνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Επομένως, δεν τίθεται θέμα «κόφτη» στις μετακινήσεις των πολιτών και στα sms στο 13033, πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι τα μηνύματα στο 13033 είναι θέμα ατομικής ευθύνης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (105,8) ο κ. Ζαριφόπουλος είπε ότι όσον αφορά στα sms ισχύουν όσα ίσχυαν και στο πρώτο lockdown.

Όπως εξήγησε το sms είναι σαν ένα κομμάτι, όπως ακριβώς η έγγραφη βεβαίωση που μπορεί να κάνει κανείς για να μπορέσει να κυκλοφορήσει και μετά καταστρέφεται.

«Δεν αποθηκεύονται τα μηνύματα. Δεν τα κρατάμε τα μηνύματα αυτά. Δεν ήταν ποτέ ο στόχος του 13033 αυτός», είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χρέωση στο 13033.

Εξήγησε ότι οι πολίτες στέλνουν το sms για να δηλώνουν τον σκοπό της μετακίνησής τους και μόνο αυτό.

Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος είπε επίσης ότι σίγουρα υπάρχει προβληματισμός για το θέμα του ενός εκατομμυρίου sms που εστάλησαν μόνο το βράδυ της Κυριακής αλλά δεν είναι μόνο αυτό αλλά και άλλα περιστατικά όπως για παράδειγμα το πάρτι που έγινε εν μέσω καραντίνας σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Νέα αυστηρά μέτρα με όριο δήμου για τα SMS στο 13033 και ΕΡΓΑΝΗ αντί για βεβαίωση τύπου Α



via Ειδησεις https://ift.tt/3lihnKO

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη