Η Τουρκία θέλει να παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Η Τουρκία θέλει να παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Η Τουρκία ενδιαφέρεται να παράγει το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το Sputnik V, σε δικές της εγκαταστάσεις, όπως ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Υγείας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Υγείας των δύο χωρών.

Η Ρωσία δοκιμάζει δύο εμβόλια κατά του ιού, ενώ ετοιμάζεται να καταχωρίσει και ένα τρίτο και προχωρεί στη διάθεση του εμβολίου Sputnik V για εγχώρια χρήση, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη τελειώσει οι δοκιμές της τελευταίας φάσης.

«Ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Υγείας εξέφρασε ενδιαφέρον για να οργανωθεί η παραγωγή του εμβολίου Sputnik V σε εγκαταστάσεις τουρκικών φαρμακοβιομηχανιών, μετά την πραγματοποίηση τοξικολογικών μελετών, όπως προβλέπεται από την εγχώρια νομοθεσία», αναφέρεται σε δήλωση του υπουργείου Υγείας.

Ο ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο διαβεβαίωσε τον τούρκο ομόλογό του ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει τέτοιες δοκιμές, αναφέρεται στη δήλωση.

Το τουρκικό υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αυτό τον ισχυρισμό, όμως ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με μήνυμά του, το οποίο ανήρτησε την Τρίτη στο Twitter.

«Ανταλλάξαμε απόψεις σε θέματα του τομέα της υγείας στα οποία συνεργαζόμαστε, κυρίως σχετικά με τις προσπάθειες για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 και τα διεθνή εγχειρήματα στα οποία συμμετέχουμε», δήλωσε ο Κοτζά.

Η Τουρκία έχει ανακοινώσει από τον Μάρτιο σχεδόν 400.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 και περισσότερους από 11.000 θανάτους. Από τον Ιούλιο, η κυβέρνηση ανακοινώνει πλέον μόνο τον αριθμό των ασθενών με συμπτώματα, μια κίνηση για την οποία επικριτές λένε πως κρύβει την αληθινή κλίμακα της επιδημίας στη χώρα.



via Ειδησεις https://ift.tt/3kjZvhA

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη