Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας: Με χαρτί από TAXISnet θα γυρίσουν στα σπίτια τους όσοι είναι εκτός νομού

φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Έξοδο σαν αυτή του Πάσχα θύμιζε η κυκλοφορία στις Εθνικές οδούς, με τους κατοίκους της Αττικής να φεύγουν μαζικά ώστε να προλάβουν να πάνε σε εξοχικά και χωριά για το Σαββατοκύριακο. Όσοι διαθέτουν μαζί τους βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από την ΑΑΔΕ και το TAXISnet και είναι εκτός νομού δεν θα εχουν κανένα πρόβλημα να γυρίσουν στην Αττική

Το τελευταίο 24ωρο, από τις 6:00 χθες Παρασκευή έως την ίδια ώρα σήμερα, 73.637 οχήματα πέρασαν από τα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας. Μετά την ανακοίνωση της καραντίνας 2 από τα χείλη του πρωθυπουργού οι ταξιδιώτες απο την Αττική ξεκίνησαν να γεμίζουν τις εξόδους του νομού. 

Όσοι επέλεξαν να φύγουν πριν την εφαρμογή της καραντίνας σήμερα τα ξημερώματα δεν θα έχουν καμια συνέπεια για μετακίνηση εκτός νομού εφόσον όμως έχουν μαζί τους την βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, για τη διευκόλυνση των μόνιμων κατοίκων περιοχών που θέλουν να επιστρέψουν στις οικίες τους παρέχεται ψηφιακά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, ώστε να μπορούν να μεταβαίνουν στον τόπο κατοικίας τους.

Την βεβαίωση οι ενδιαφερόμενοι θα την βρούν εδω και έχει την παρακάτω μορφή

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Αποδεικτικό για την μόνιμη κατοικία είναι και το εκκαθαριστικό. Επίσης θα πρέπει να θυμούνται ότι αν στο αυτοκίνητο επιβαίνει μη συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού θα πρέπει να φορούν μάσκα υποχρεωτικά αλλιώς θα πληρώσουν πρόστιμο από 150 ευρώ έκαστος. Επίσης επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης εκτός από τον οδηγό με εξαίρεση τα παιδιά.

Χαμός στις εξόδους της Αττικής λόγω καραντίνας

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Από τα διόδια της Αθηνών - Κορίνθου πέρασαν 39.077 οχήματα και από της Αθηνών - Λαμίας 34.560.

"Από νωρίς το πρωϊ υπάρχουν ορισμένοι οδηγοί που προσπαθούν να περάσουν από τα διόδια χωρίς, όμως, να διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η Τροχαία, φυσικά, τους γυρίζει πίσω. Πρέπει να ενστερνιστούν όλοι ότι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων είναι και θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί", αναφέρουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, χιλιάδες αστυνομικοί είναι στους δρόμους και πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.



via Ειδησεις https://ift.tt/2JCzddw

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη