Λαμία: Όταν ένας γύφτος του Σλα Μαχαλά άφησε άφωνο Γερμανό στρατιωτικό το 1941

Η πιο παλιά συνοικία της Λαμίας είναι ο Σλα Μαχαλά ή αλλιώς Γύφτικα γύρω από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Οι γύφτοι κάτοικοι της περιοχής είναι οι πιο παλιοί Λαμιώτες που σύμφωνα με την ιστορία ήρθαν σαν εργάτες από την Αίγυπτο τους αρχαίους χρόνους για να κατασκευάσουν το Κάστρο της Λαμίας.

Το 1941 κατά την γερμανική κατοχή τότε που οι καταστάσεις ήταν πολύ δύσκολες ένας γερμανός στρατιωτικός που παραβρέθηκε στην περιοχή είδε τους σκουρόχρωμους κατοίκους και νόμισε ότι είναι από άλλο έθνος. Τότε αγριεμένος και με έντονο ύφος ρώτησε τον πρώτο που ήταν κοντά του από που είναι. Φωνάζοντας του ''μέσα στο πρόσωπο'' του λέει African; και παίρνει την απάντηση Νο, έπειτα λέει Indian ακόμα πιο δυνατά και τότε ο φοβισμένος κάτοικος μην του κάνουν κακό δίνει την απάντηση No, No Σλα Μαχαλά, κάνοντας νόημα με τα χέρια δείχνοντας πως είναι από την περιοχή αυτή. Τότε ο Γερμανός στρατιωτικός μένοντας άφωνος με ύφος απορίας και γελώντας αποχώρησε με την συνοδεία του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη