-->

Γκάγκα: Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο η άφιξη του εμβολίου στη χώρα μας

eurokinissi

Η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος, διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «η άφιξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο».

 

Η κ. Γκάγκα τόνισε ότι η απάντηση στα προβλήματά μας περνά μέσα από τα εμβόλια, ενώ ειδικά για το εμβόλιο των Pfizer/Biontech τόνισε ότι τα δεδομένα του είναι εξαιρετικά από άποψη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και πως το κάθε άτομο που θα εμβολιαστεί θα έχει ανοσία μέσα σε περίπου τέσσερις εβδομάδες.

«Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί μια ασφάλεια προστασίας και για εκείνους που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο όπως για παράδειγμα για τα άτομα που κάνουν χημειοθεραπεία ή έχουν προβλήματα ανοσοκαταστολής».

Η κ. Γκάγκα, παράλληλα, εκτίμησε ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας, σημειώνοντας ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας δύο με τρεις μήνες που θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ιδιαίτερα ενόψει του Ιανουαρίου που είναι ένας μήνας δύσκολος. «Υπομονή και καλή διάθεση να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον».

Τέλος, σημείωσε ότι οι πολίτες μπορούν να βγουν μια βόλτα με μάσκα και τηρώντας τα μέτρα, όμως συνέστησε «συναντήσεις χωρίς μάσκα και με κοντινές αποστάσεις να είναι με πολύ λίγο κόσμο και με τον ίδιο κόσμο καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτών».



via Ειδήσεις https://ift.tt/38ELM13
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->