Σταϊκούρας: Το υπουργείο Υγείας θα έχει όσα χρήματα χρειαστεί για το 2021

Σταϊκούρας: Το υπουργείο Υγείας θα έχει όσα χρήματα χρειαστεί για το 2021

Στη δέσμευση ότι το υπουργείο Υγείας θα έχει όσα χρήματα χρειαστεί και το επόμενο έτος για να στηρίξει τη μάχη της υγειονομικής κρίσης προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021.

Ο υπουργός Οικονομικών, μετά τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων, στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού του 2021 απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης για τη μείωση των εισοδημάτων και το βαθμό ενίσχυσης της Υγείας εν μέσω πανδημίας.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση» σημείωσε «επικαλείται τη μελέτη του ΟΟΣΑ για τις δαπάνες στην Υγεία με στοιχεία του Απριλίου, ενώ όφειλε να γνωρίζει τη σημερινή επικαιροποίησή τους, βάσει των οποίων, όχι μόνο δεν είμαστε η 2η χειρότερη χώρα, αλλά έχουμε βελτιωθεί κατά έξι θέσεις λόγω των σημαντικών πόρων που έχουμε διαθέσει».

«Σας προϊδεάζω» πρόσθεσε «ότι ούτε αυτό θα συμβεί, διότι υπάρχουν και επιπλέον πόροι από το αποθεματικό, που κατευθύνονται από το υπουργείο Οικονομικών προς το υπουργείο Υγείας» για σημειώσει πως «είναι 783 εκ. από το αποθεματικό, εκτός Προϋπολογισμού, και τα σχετικά στοιχεία τα καταθέτουμε στη Βουλή με πλήρη διαφάνεια»

«Δεσμευόμαστε ως πολιτική ηγεσία, πως το υπουργείο Υγείας θα έχει όσα χρήματα χρειαστεί και το 2021 για να στηρίξει τη μάχη αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. Γι' αυτό χτίσαμε το αποθεματικό το 2021» είπε ο κ. Σταικούραςvia Ειδήσεις https://ift.tt/37a64jq
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.