Τέλη κυκλοφορίας 2021: Μέχρι πότε θα δοθεί παράταση

πηγη φωτογραφίας ΙΝΤΙΜΕ

Παράταση ενός μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας 2021 φέρνει το δεύτερο διαρκώς παρατεινόμενου Lockdown στην χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα παραταθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 αντί της 31ης Δεκεμβρίου που ισχύει κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοχοι οχημάτων θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου χωρίς το πρόστιμο του διπλάσιου τέλους. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με φέτος και έχουν ήδη αναρτηθεί στο taxisnet.

Στο διάστημα μέχρι το τέλος του χρόνου όπως αναφέρουν πηγές από την ΑΑΔΕ θα είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα για την κατάθεση πινακίδων, εξέλιξη που θα ενεργοποιήσει νωρίτερα και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 με τον μήνα.

Στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR όπου θα μπορούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών να καταθέτουν τις πινακίδες αλλά και να πληρώσουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας 2021.

Mέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ , οι ιδιοκτήτες οχημάτων, που θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους και να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας φέτος, μπορούν να το κάνουν ψηφιακά.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2021

Για το σκοπό αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καλεί όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες, να μην επισκεφτούν τις εφορίες, αλλά να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας. Το μόνο, που θα χρειάζεται πλέον, είναι να τις αφαιρέσουν και να τις κρατήσουν σπίτι τους.

Με αυτό τον τρόπο, σταματούν οι επισκέψεις στις εφορίες για αυτό το θέμα, που - ούτε λίγο, ούτε πολύ - φτάνουν τις 630.000 ετησίως (ακινησίες και επανακυκλοφορίες)

Το ειδοποιητήριο για τα τέλη έχει και μία καινοτομία. Περιλαμβάνει QR Code, το οποίο όσοι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα μπορούν να το σκανάρουν (ακόμα και από κινητό) και να πληρώσουν τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να αναγράψουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.



from Ειδήσεις https://ift.tt/39P7Iss
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη