Εκδήλωση στο Σίδνεϊ για τα 2.500 χρόνια από τις μάχες στις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα

O ομιλητής Κωνσταντίνος Γιαννακόδημος ανάμεσα σε ομογενείς 

Την περασμένη Τρίτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενορίας Αγίου Νικολάου Marrickville του Σίδνεϊ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Σύμβουλος Επικοινωνίας Α΄ Κωνσταντίνος Γιαννακόδημος, επικεφαλής του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, ο οποίος τόνισε τις αξίες που υπερασπίστηκαν οι Έλληνες την περίοδο των Περσικών Πολέμων – και ιδιαίτερα την αξία του πολιτισμού.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, ο Σύλλογος Αθηναίων Νέας Νότιας Ουαλίας, η Λακωνική Ομοσπονδία Νέας Νότιας Ουαλίας και ο Σύλλογος Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών. Την παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ παρευρέθηκαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Χρήστος Καρράς, ο αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος –ιερατικώς προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου Marrickville–, ο διευθυντής του Ελληνικού Προγράμματος στον κρατικό ραδιοσταθμό SBS Ευθύμης Καλλός, ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνος του ραδιοσταθμού 1683 Κώστας Νικολής, και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων ΝΝΟ Καίτη Βαλλή, η πρόεδρος της Λακωνικής Ομοσπονδίας ΝΝΟ Μαρία Γλέκα, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών Παναγιώτης Διαμάντης. Επίσης, διαβάστηκε χαιρετισμός του δημάρχου Σαλαμίνας Γεώργιου Παναγόπουλου.

www.pontos-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη