Κυβερνητικό φρένο στο άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής

Κυβερνητικό φρένο στο άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής

Τα κομμωτήρια αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους μέσα στο Σαββατοκύριακο όπως επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Ωστόσο, φαίνεται πως μπαίνει φρένο στο άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής λόγω της κακής επιδημιολογικής εικόνας της χώρας αλλά και της ανησυχίας κυβερνητικών στελεχών για εικόνες Harrods σε περίπτωση που ανοίξει το λιανεμπόριο.

Τα κομμωτήρια ανοίγουν λοιπόν και είναι οριστικό. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρός του με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. Και ενώ ολα έδειχναν ότι οι αυριανές ανακοινώσεις θα περιλαμβάνουν το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής λιανικής, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ψαλίδισε τις πιθανότητες μιλώντας στα Παραπολιτικά λέγοντας «Θα υπάρξουν ανακοινώσεις, εκείνο που θέλω να κρατήσετε αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν είμαστε σε κατάσταση που μπορεί να δικαιολογήσει άνοιγμα του λιανεμπορίου στο σύνολό του».

Επιπλέον, τόνισε πως δεν θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση στις περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο τονίζοντας πως «δεν δικαιολογείται να πάμε σε σπαστά μέτρα σχετικά με κάποιες περιοχές που είναι σε καλό επιδημιολογικό επίπεδο».

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Με κανόνες τα κομμωτήρια

Ένα μεγάλο ερώτημα γεννάται μετά και την ανακοίνωση για το άνοιγμα των κομμωτηρίων και αυτό είναι οι κανόνες λειτουργίας. Όπως και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στο πρώτο lockdown, έτσι και τώρα, τα κομμωτήρια θα ανοίξουν με κανόνες και μεγάλη προσοχή. Οι πελάτες θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού με τις ανάλογες αποστάσεις και την υποχρέωση για μάσκα. Επιπλέον, θα μπει όριο πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ παράλληλα είναι δεδομένο πως θα επιτραπεί η λειτουργία τους και για τις υπόλοιπες Κυριακές του Δεκεμβρίου.via Ειδήσεις https://ift.tt/3gwnx8w
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.