Πέφτουν τα κρούσματα, προβληματίζει το ποσοστό θνητότητας μετά από 5 εβδομάδες lockdown (graphs)

Eurokinissi

Η Ελλάδα μπήκε και επίσημα σε καθεστώς 2ου lockdown το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου. Σήμερα 16 Δεκεμβρίου διανύουμε την 6η εβδομάδα που είμαστε σε καθεστώς lockdown και μπορούμε με ασφάλεια να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας.

Το News4Health αποτύπωσε σε γραφήματα την επιδημιολογική εικόνα σε κρούσματα και θανάτους τις πρώτες 5 εβδομάδες σε lockdown. Αν και τα κρούσματα έχουν αρχίσει να υποχωρούν σημαντικά, οι θάνατοι παραμένουν ψηλά και να προβληματίζουν.

Μετά από μελέτη που έγινε σχετικά με τον εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού καθώς και των θανάτων στις πρώτες 5 εβδομάδες σχηματίστηκαν κάποια γραφήματα που απεικονίζουν την πορεία του κορονοϊού. Για να διευκολυνθεί η καταμέτρηση ως το ξεκίνημα της πρώτης εβδομάδας θεωρήθηκε η Δευτέρα 9 Νοέμβρη. Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Δεκέμβρη.

Όσον αφορά τα κρούσματα είναι σαφές ότι αν και καθυστερημένα υπήρξε μείωση σημανική των θετικών περιστατικών από την 3η εβδομάδα και έπειτα. Έτσι, από τα 2502 που συναντούσαμε ημερησίως κατά μέσο όρο την πρώτη εβδομάδα υποχωρήσαμε στα 1304 στην εβδομάδα που μας πέρασε.

Αναλυτικά τα κρούσματα και οι θάνατοι ανα εβδομάδα οι οποίοι είναι δυστυχώς ακόμα σε υψηλά επίπεδα ΕΔΩ



via Ειδήσεις https://ift.tt/2K0THNT
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη