Παγώνη: Μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου, προσοχή και στο ρεβεγιόν

eurokinissi

Τη δυνατότητα να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου, εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας-Πειραιά, αφού τα κρούσματα έχουν μειωθεί αισθητά.

Η πρόεδρος εξέφρασε την προσωπική, επιστημονική της άποψη μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέροντας «Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα».

Είναι εξαιρετικά σημαντικό βέβαια να τηρούνται τα μέτρα και στο ρεβεγιόν που πλησιάζει την Πρωτοχρονιά, καθώς οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για να μείνουν μειωμένοι οι δείκτες. «Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα στο εμβόλιο από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού» διαβεβαίωσε για άλλη μία φορά η κυρία Παγώνη. Συνέχισε αναφέροντας «Οι ιοί κάνουν μεταλλάξεις το ξέρουμε εδώ και παρά πολλά χρόνια, αλλά στο συγκεκριμένο εμβόλιο για την COVID-19 με τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μας καλύπτει στο 95%». Οι γιατροί και οι νοσηλευτές βεβαίως θα κάνουν το εμβόλιο είναι συνειδητοποιημένοι, μπορεί να υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό που δεν θα το κάνουν, αλλά για λόγους υγείας εάν έχουν σοβαρές αλλεργίες».

Υπενθύμισε ακόμη πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, «Θα πρέπει να εμβολιαστεί το 60% για να υπάρξει μια σχετική ανόσια, μέχρι τα μέσα, τέλη Ιουνίου, για να υπάρχει ασφάλεια. Είναι δύο οι δόσεις, οι ίδιοι άνθρωποι σε 21 μέρες πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη δόση».

«Είναι ειδικές οι συνθήκες κατάψυξης του εμβολίου, και οι διαδικασίες συγκεκριμένες, ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος θα πρέπει να είναι εκεί και να κάνει το εμβόλιο, εάν έχει σοβαρό λόγο θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα για να υπάρχει αντικατάσταση από τον επόμενο», επεσήμανε ακόμη, αναφερόμενη στην ατομική ευθύνη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, ο Ιούνιος φαίνεται να είναι κομβικός μήνας, καθώς διαβεβαίωσε πως μετα τον Ιούνιο θα έχουμε ένα καλυτερο καλοκαίρι.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rAl8ia
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη