Χριστούγεννα όπως... Πάσχα μέχρι 9 άτομα αλλιώς πιο σκληρά μέτρα την Πρωτοχρονιά

Χριστούγεννα όπως... Πάσχα μέχρι 9 άτομα αλλιώς πιο σκληρά μέτρα την Πρωτοχρονιά

Όπως και το Πάσχα έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι γιορτές θα είναι διαφορετικές. Ρεβεγιόν μέχρι 9 άτομα αυστηρά καθώς θα γίνονται έλεγχοι της αστυνομίας ακόμα και με drone. Ποιο είναι το σχέδιο για τις μετακινήσεις μετά τις 22:00 το βράδυ.

Έχει γίνει γνωστός εδώ και μέρες, ο «κωδικός για ρεβεγιόν», αλλά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το επιβεβαίωσε λέγοντας πώς ο κωδικός που θα στείλουμε για να πάμε από σπίτι σε σπίτι θα είναι ο αριθμός 6.

Με τον κωδικό - sms δηλαδή που μέχρι τώρα στέλναμε για να πάμε βόλτα το κατοικίδιο ή για σωματική άθληση. Τονίζεται, πώς αυτό θα συμβεί μόνο για τις ημέρες των γιορτών.

Ο κύκλος μας να παραμείνει κλειστός αλλιώς τα μέτρα την Πρωτοχρονιά θα είναι πιο σκληρά

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε έκκληση στους πολίτες, «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο-πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως». Όπως μάλιστα τόνισε, αν τα μέτρα δεν τηρηθούν τα Χριστούγεννα, τότε θα έρθουν πιο αυστηροί περιορισμοί την Πρωτοχρονιά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από την μεριά του τόνισε πως φέτος «δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές», ενώ ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής, Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσε πώς το ιδανικό θα ήταν να είμαστε μόνο με την οικογένεια.

Χωρίς κάλαντα φέτος

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε χθες στην ενημέρωση ότι, δεν θα ακουστούν ούτε τα κάλαντα αυτές τις γιορτές, καθώς δεν προβλέπεται μετακίνηση για το έθιμο της παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια αλλά και με drone

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΙ

Οι έλεγχοι της αστυνομίας αναμένεται να ενταθούν τις ημέρες των γιορτών. Drone θα φτάνουν στο κέντρο ελέγχου της αστυνομίας την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ όπου υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία των οχημάτων θα σπεύδουν τα περιπολικά, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Μάλιστα θα δοθεί έμφαση στις γειτονιές των Βορείων Προαστίων όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τις τελευταίες μέρες έχουν παρατηρηθεί αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων.

Οι έλεγχοι στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας θα είναι εξονυχιστικοί ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν και στο ρεύμα της επιστροφής.

Έτσι όσοι αποδειχθεί ότι βρήκαν κάποιο τέχνασμα για Χριστούγεννα στο χωριό, θα επιβαρυνθούν με βαρύ πρόστιμο.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε πως η αστυνομία σκοπεύει να κάνει πολύ αυστηρούς ελέγχους και στα σπίτια. «Θα υπάρχει εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να δώσει εντολές να κάνουν έλεγχο για πάρτι», τόνισε.

«Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους, όπως ούτως ή άλλως γίνεται από τον Μάρτιο», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν», κατέληξε.



via Ειδήσεις https://ift.tt/38tUAXl
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη