Ικανοποίηση και χαμόγελα στην Τουρκία για τη Σύνοδο Κορυφής

intime

Ικανοποίηση επικρατεί στην Τουρκία, όπως φαίνεται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, για τις χθεσινές αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών που τη ρίχνουν...στα μαλακά

Το θετικό κλίμα που επικρατεί στην Τουρκία από τις αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ μετά το ολονύκτιο θρίλερ διαπραγματεύσεων αποτυπώνεται πλήρως στον τουρκικό τύπο.

Η Χουριέτ αναφέρει πως δεν βγήκε απόφαση για κυρώσεις στην Τουρκία από τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ .

Η Γενί Σαφάκ σημειώνει πως δεν βγήκε απόφαση για κυρώσεις στην Τουρκία από τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ.Η Ελλάδα γύρισε με άδεια χέρια από τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων αναφέρεται ότι «η ΕΕ θέλει να δώσει μία ευκαιρία στο διάλογο με την Τουρκία»

Η Μιλιέτ στον τίτλο της γράφει πως «Η Ελλάδα τρελάθηκε – Δεν πήραν αυτό που ήθελαν» και η Α Χαμπέρ ότι «Δεν βγήκε απόφαση για κυρώσεις στην Τουρκία από τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ»

Η Σοζτζού αναφέρει ότι «Οι ηγέτες της ΕΕ δεν πήραν απόφαση κυρώσεων για την Τουρκία» και η Τ24 πως η ΕΕ αποφάσισε διεύρυνση της λίστας προς τουρκικές εταιρείες και πολίτες – Τα πιο σκληρά βήματα αφέθηκαν για το Μάρτη.

Ο Ερντογάν απουσιάζει στο Αζερμπαϊτζάν και δεν έχει προβεί ακόμα σε δηλώσεις, αν και όλα δείχνουν ότι περίμενε μάλλον μια τέτοια απόφαση επιβολής κυρώσεων από την Ε.Ε. καθότι πριν την αναχώρηση του εμφανίστηκε αρκετά χαλαρός λέγοντας πως «εμείς έχουμε υπομονή και περιμένουμε από το 1963, δεν αλλάζουμε τους στόχους μας και τις αποφάσεις μας» παρουσιάστηκε δηλαδή καθόλου ανήσυχος για το τι θα προκύψει στις Βρυξέλλες.

Άλλωστε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διπλωματικές της κινήσεις πριν τη Σύνοδο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να έχει το βράδυ της Τρίτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες της επικοινωνίας.

Παράλληλα, στην Τουρκία είδαν με ικανοποίηση και τη χθεσινή τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της Άγκυρας για τη Συμμαχία.



via Ειδήσεις https://ift.tt/37UWvUE
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη