Απάτες με πώληση αυτοκινήτων σε Λιβαδειά και Λαμία

Τα θύματα πλήρωσαν προκαταβολικά και δεν παρέλαβαν ποτέ τα οχήματα

Από τον περασμένο Νοέμβριο προσπαθούσαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας να εξιχνιάσουν την απάτη σε βάρος ενός κατοίκου της Λιβαδειάς, από έναν άγνωστο ο οποίος είχε αναρτήσει αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με το πρόσχημα της πώλησης ενός αγροτικού φορτηγού.

Ο δράστης κατάφερε να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε ένα χρηματικό ποσό ως προκαταβολή για το αντίτιμο της αγοράς του οχήματος, χωρίς όμως να του το παραδώσει. Τελικά, τα στοιχεία ταυτότητας του Έλληνα «πωλητή» ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Άλλη μια παρόμοια απάτη, που έγινε πριν από λίγες ημέρες σε βάρος ενός κατοίκου της Λαμίας, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια. Το θύμα είχε ανταποκριθεί σε αγγελία για την πώληση ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα και πείστηκε να καταβάλει δύο φορές χρήματα για την αγορά του, χωρίς όμως να το παραλάβει. Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός Έλληνα και σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

www.protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη