Μητροπολίτης Κέρκυρας για τις κλειστές εκκλησίες: Θα ηχούν πένθιμα οι καμπάνες

Μητροπολίτης Κέρκυρας για τις κλειστές εκκλησίες: Θα ηχούν πένθιμα οι καμπάνες

Την πικρία του και την στεναχώρια του εξέφρασε, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος, σχετικά με τις απαγορεύσεις στις εκκλησίες και το προσκύνημα των πιστών, που αφορούν τα μέτρα προστασίας για την μετάδοση του κορονοϊου.

Όπως τόνισε στον Focus FM ο Μητροπολίτης λόγω της απαγόρευσης, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες και θα ηχούν πένθιμα οι καμπάνες.

«Θα ήμασταν άφρονες και απερίσκεπτοι αν δεν μας προβλημάτιζε το θέμα της υγείας. Προτρέπουμε τους πιστούς να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει οι επιστήμονες. Το θέμα όμως είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνον, σώμα και ύλη. Είναι και πνεύμα και πολλοί είναι οι άνθρωποι που αισθάνονται το κλείσιμο, την ψυχική κόπωση και ξέρουν ότι μόνον κοντά στον Χριστό και στην εκκλησία μπορούν να ξεκουραστούν. Αυτό δεν είναι παράλογο και θα πρέπει αυτό να το κατανοήσουν όλοι».

«Έχει το κερί κορονοϊο»

Ο Μητροπολίτη δήλωσε πώς θα μπορούσαν να λειτουργούν οι εκκλησίες με τα απαραίτητα μέτρα:

«Ζήτησα με μάσκα, με μέτρα προστασίας να μπαίνει ένας ένας στον ναό, να προσκυνούν και να βγαίνουν από την άλλη και μου είπαν αυτό αποκλείεται. Σε ακτίνα 200 μέτρων θα είναι αστυνομικός κλοιός. Ούτε κερί δεν θα μπορούν να ανάψουν, το κερί έχει κορονοϊό;»



via Ειδήσεις https://ift.tt/37JhuK2
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη