Ανησυχία των ειδικών για τις γιορτές - «Αναμένουμε διασπορά του ιού»

INTIME

Διασπορά του ιού της γιορτές αναμένουν οι επιστήμονες. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο κ. Εξαδάκτυλος για την περίοδο των εορτών τονίζοντας «Προβληματιζόμαστε για το πώς θα είναι η κινητικότητα των ανθρώπων και πώς θα εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες οι επιπτώσεις της κινητικότητας αυτής».

Το μεγάλο πρόβλημα των ημερών θα είναι οι εναλλασσόμενες επαφές μας σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, ο οποίος σημείωσε ότι «ο αριθμός των 9 ατόμων είναι ενδεικτικός το ιδανικό όμως, θα ήταν να περάσουμε τις γιορτές με τη στενή μας οικογένεια, με όσους δηλαδή ζούμε κάτω από την ίδια στέγη».

Τόνισε πως την άνοιξη θα πάρουμε μία ανάσα ενώ τον Ιούνιο η κατάσταση «ακόμα καλύτερα από πέρσι».

Για την μετάλλαξη του ιού ανέφερε ότι μελετάται από τους επιστήμονες, για το αν πράγματι είναι πιο μεταδοτικός. Υπογράμμισε όμως πως αυτό δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για τους ιούς, οι οποίοι εμφανίζουν συχνά μεταλλάξεις. «Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι», υπογράμμισε, ενώ ξεκαθάρισε πως τα εμβόλια της νέας τεχνολογίας, σε περίπτωση που πράγματι υπάρχει κάποια σημαντική τροποποίηση, έχουν τη δυνατότητα να αναπροσαρμοστούν.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2KN8zzh
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη