Εξοικονομώ Αυτονομώ: Ανοίγει η πλατφόρμα σήμερα για την Αττική, έτσι θα αποφύγετε τα λάθη

INTIME

Από τις 10 το πρωί τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος Εξοικονομώ Αυτονομώ για την περιφέρεια Αττικής.

Μετά την Ηπειρο και τα νησιά του Ιονίου παίρνει σειρά η Αττική, με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να τονίζει ότι τα στοιχεία που υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα, θα πρέπει να είναι πλήρη και ορθά συμπληρωμένα.

Εξοικονομώ Αυτονομώ: Ποια λάθη διαπιστώθηκαν 

Κατά τις υποβολές αιτήσεων από την Ηπειρο διαπιστώθηκαν λάθη στην διαδικασία, με το υπουργείο να τονίζει πως ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην πρόταση παρεμβάσεων και να είναι σε συμφωνία με το σενάριο εξοικονόμησης ενέργειας στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

«Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην πρόταση παρεμβάσεων, όπου και θα πρέπει να καταχωρηθούν αυτούσιες οι παρεμβάσεις όπως αναγράφονται στο Έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων (Παράρτημα ΙΙΙ) και σε συμφωνία με το σενάριο εξοικονόμησης ενέργειας στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης», τονίζει το υπουργείο και προσθέτει:

«Όπως αναφέρεται ρητά στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος "Εξοικονομώ - Αυτονομώ", οι αιτούντες φέρουν την ευθύνη της εμπρόθεσμης, πλήρους, ορθής και αληθούς συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης καθώς και της ανάρτησης των ορθών δικαιολογητικών. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται καθώς και των δικαιολογητικών που αναρτώνται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες για το Πρόγραμμα κυρώσεις.

Όπως αναφέρεται στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος «Εξοικονομώ–Αυτονομώ», οι αιτούντες φέρουν την ευθύνη της εμπρόθεσμης, πλήρους, ορθής και αληθούς συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης καθώς και της ανάρτησης των ορθών δικαιολογητικών, ενώ η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται καθώς και των δικαιολογητικών που αναρτώνται στην αίτηση θα φέρει τις ανάλογες κυρώσεις.

Μετά την Αττική ακολουθούν οι αιτήσεις για τις περιοχές της υπόλοιπης Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου (16 Δεκεμβρίου) και της Δυτικής Ελλάδας (18 Δεκεμβρίου). Ο προϋπολογισμός επιχορήγησης για την Αττική, φτάνει τα 160 εκατ. σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΝ.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3maaf2U
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη