Γιώργος Σκούρας: Αρχαιολογικό Πάρκο Θερμοπυλών

«Αρχαιολογικό Πάρκο Θερμοπυλών».

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γεώργιος Σκούρας, πρότεινε τη δημιουργία Αρχαιολογικού Πάρκου Θερμοπύλων σε επερώτησή του, στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τη δημιουργία ενός «Αρχαιολογικού Πάρκου», που στην πραγματικότητα θα είναι ένα «υπαίθριο μουσείο», θα περιλαμβάνει τα αρχαιολογικά κατάλοιπα, ένα κέντρο υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών καθώς και την οργάνωση ενός δικτύου διαδρομών, όπου μαζί με τις ιαματικές πηγές θα αποτελεί διαχρονικά το αποτελεσματικότερο μέσο προβολής τόσο των ίδιων των μνημείων όσο και του φυσικού τους τοπίου. 

Αυτό θα μπορούσε να ονομαστεί «Αρχαιολογικό Πάρκο Θερμοπυλών»

Ίσως είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας των αρχαιολογικών καταλοίπων, έως ότου καταστεί δυνατή η αρχαιολογική ανασκαφή. 

Ακόμη εκτός των παραπάνω, μπορεί να υπάρξει και ειδικός διαμορφωμένος χώρος παρακολούθησης των ανασκαφικών εργασιών από τους επισκέπτες. 

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου (έπρεπε να έχει ξεκινήσει δεκαετίες πριν) θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Υπ. Πολιτισμού, Περιφέρειας, Δήμου Λαμιέων και Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας-Ευρυτανίας). Επιπλέον το Αρχαιολογικό Πάρκο θα συνδεθεί με την σύγχρονη ζωή των κατοίκων της περιοχής, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της τουριστικής ανάπτυξης.

stereayperoxis.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη